Na suđenju Simonoviću svedoci Tadić i Đelić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na suđenju Simonoviću svedoci Tadić i Đelić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić i potpredsednik Vlade Božidar Đelić biće pozvani da svedoče u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu u prosupku protiv Vladice Simonovića, kome se sudi zbog ugrožavanja njihove bezbednosti, odlučeno je na današnjem suđenju.

Sudija Dušan Milenković je rekao da će Tadić i Đelić najverovatnije svedočiti putem video linka, u prisustvu tužioca i branioca.

Datum nastavka suđenja biće naknadno saopšten, pošto se obavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihovo svedočenje na okolnost da li smatraju da im je bezbednost bila ugrožena plakatima kojima je 2. maja Simonović oblepio Beograd.

Nisam hteo nikom da pretim

Sud je, takođe, naložio da se obavi neuropsihijatrijsko veštačenje Simonovića, koji danas nije želeo da iznese svoju odbranu, napominjući da ostaje pri izjavi datoj u istrazi.

Simonović je u istrazi odbacio sve navode optužbe, koja ga tereti za krivično delo ugrožavanje bezbednosti Tadića i Đelića, ističući da plakatima koje je lepio nije imao nameru nikome da preti, već da izrazi revolt povodom potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Očekuje obustavljanje postupka

Simonoviću, koji je u javnosti poznat kao "vođa srpskih navijača", sudi se zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika i vicepremijera, jer je 2. maja, posle potpisivanja SSP-a, lepio plakate po Beogradu sa njihovim fotografijama, na kojima je pisalo "državni neprijatelj" i "Jedan je Puniša Račić".

Simonović je, nakon današnjeg suđenja, rekao novinarima da nije ohrabren činjenicom da su Tadić i Đelić pozvani da svedoče, ali da se nada da će oni reći da se nisu osetili ugroženim i da će slučaj nakon toga biti obustavljen.

Za krivično delo ugrožavanja sigurnosti najviših državnih zvaničnika zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić i Đelić svedoci na suđenju Simonoviću

Izvor: RTS, 18.Dec.2008

Predsednik Srbije Boris Tadić i potpredsednik Vlade Božidar Đelić biće svedoci na suđenju protiv Vladice Simonovića koji se tereti za ugrožavanje njihove bezbednosti...Predsednik Srbije Boris Tadić i potpredsednik Vlade Božidar Đelić biće pozvani da svedoče u Četvrtom opštinskom sudu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.