NIŠKI PINK PANTERI: Upali preko krova i odneli nekoliko kilograma nakita!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2015, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠKI PINK PANTERI: Upali preko krova i odneli nekoliko kilograma nakita!

Filmska pljačka: Tokom noći uklonili crepove, sakrili se na tavanu i sačekali da se radnja otvori

NIŠ - Dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika opljačkali su juče ujutru „Zlatarnu Celje“ u centru Niša i odneli nekoliko kilograma nakita i skupocene satove iz sefa!

Lopovi su u radnju ušli preko krova, sačekali da radnica otvori sef, a onda je pokrali uz pretnju oružjem. Posle razbojništva odšetali su iz radnje, i to naočigled mnogobrojnih građana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << s obzirom na to da se zlatara nalazi u pešačkoj zoni na ulazu u Kazandžijsko sokače.

Izbegli alarm i obijanje sefa

Kako se pretpostavlja, lopovi su se u toku noći popeli na krov kuće u kojoj se nalazi prodavnica nakita.

- Svi objekti u Kazandžijskom sokačetu su starije gradnje jer su pod zaštitom države, što je lopovima olakšalo posao. Kako ih niko nije primetio, pretpostavljamo da su noću uklonili crepove s krova i sakrili se na tavanu. Čekali su da radnica stigne jer bi obijanjem aktivirali alarm, a imali bi problema i da otvore sef - kaže naš sagovornik iz istrage i dodaje:

- Oko 8.30 prodavačica je ušla u prostoriju koja se nalazi iza prodajnog dela kako bi iz sefa uzela nakit i stavila ga u izlog. Razbojnici su verovatno kroz neki otvor posmatrali sef i čim ga je radnica otvorila, skočili su na nju kroz rupu na tavanici. Obojica su na licu imali fantomke, a jedan je bio naoružan pištoljem. Zapretili su joj oružjem i zatražili da im preda nakit. Prestravljena žena ih je poslušala, oni su plen strpali u torbu, a zatim je zaključali u toalet. Nakon toga su izašli iz radnje, koju su takođe prethodno zaključali.

Serija krađa

ISTA BANDA HARA PO NIŠU?

Zlatare u Nišu i ranije su bile na meti razbojnika. U februaru 2011. godine opljačkana je „Zlatara Majdanpek“ u TC „Kalča“, odakle je ukraden nakit vredan 80.000 evra. Maja 2012. godine razbojnici su opljačkali zlataru „Savić“ u Voždovoj ulici i odneli tri kilograma zlata u vrednosti od 100.000 evra. Juna iste godine opljačkana je zlatara „Gold“, takođe u centru grada. Ne isključuje se mogućnost da su neke od ovih pljački izvršili isti razbojnici.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.