MORBIDNO Vozač-ubica sa majkom skriven gledao  uviđaj

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MORBIDNO Vozač-ubica sa majkom skriven gledao uviđaj

Uroš Mikić (22), osumnjičen da je za vikend automobilom usmrtio Marka Jovanovića (31) i pobegao, sa majkom se vratio na mesto nesreće i gledao uviđaj, saznaje “Blic”!

- Osumnjičeni Mikić je posle gaženja Jovanovića pozvao majku, koja je po njega došla pikapom, a “golf” kojim je usmrtio mladića ostavili su na jednom parkingu. Koliko je bio bezobziran, govori i to da se sa majkom vratio na mesto nesreće, navodno da bi video koliko je tragova ostavio i kakve su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šanse da ga policija identifikuje i uhapsi - kaže izvor “Blica” iz istrage.

Do sada je utvrđeno da je Uroš Mikić “golf 2”, koji još nije nađen, uzeo od očuha, koji inače radi na jednom auto-otpadu u Železniku. To vozilo očuh je kupio od žene iz Smederevske Palanke i još je imalo registraciju ”SP”. Mikić je u petak uveče divljao, čak je Ibarskom magistralom vozio u suprotnom smeru.

- Brzinom većom od 120 kilometara na čas vozio je kada je na Vidikovcu udario u Marka Jovanovića. O silini udarac svedoči i to što je mladić koji je imao devedesetak kilograma leteo dva metra uvis i pao na šoferšajbnu parkirane “škode fabije” udaljene četiri metra. Preminuo je odmah, a Mikić je pobegao ne osvrnuvši se - kaže naš sagovornik iz istrage.

Mikić koji već ima dosije zbog droge i razbojništava na saslušanju je sve priznao, ali nije rekao gde je “golf” kojim je usmrtio Jovanovića. Utvrđeno je i da nema vozačku dozvolu. Iako je pomagala sinu u pokušaju da prikrije zločin i da pobegne policiji, Mikićeva majka verovatno neće odgovarati jer mu je najbliži srodnik. U međuvremenu proverava se uloga Mikićevog očuha u prikrivanju zločina.

- Pročitala sam u novinama da Uroš ima očuha. I moj Marko u tim godinama nije imao oca, ali je imao očuha Peđu, koji nije vikao, već je znao kako da mu na pravi način objasni životne stvari - rekla je Branka, majka poginulog Jovanovića.

Marko će, napominje njegova majka, biti sahranjen u petak, 8. maja, na groblju Orlovača.

- Tada je pravoslavni praznik Markovdan. Sudbina je da će biti sahranjen na svoj imendan - navodi Branka. Kako saznajemo, Mikić će danas biti saslušan kod tužioca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.