Kursevi pravljenja igrica za mališane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kursevi pravljenja igrica za mališane

Ako vaša deca previše vremena provode za svojim kompjuterima igrajući igrice, Mala IT Akademija nudi kurseve pravljenja igrica. Tako da, osim što je dobro za razbibrigu, služi i za programesrko usavršavanje vaših mališana. U subotu su završene prve radionice i pogledajte šta su deca imala priliku da nauče i naprave.

Prva letnja škola programiranja završena je u subotu javnim časom na kojem su polaznici kursa predstavili igrice koje su kreirali tokom jula. Budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su radionice namenjene deci osnovnoškolskog uzrasta, veoma su zadovoljni onim što si naučili i kreirali.

Radionice su u potpunosti prilagođene deci, a svaki polaznik je individulano pokazao šta i koliko želi da programira.

"Svi su pravili svoje igrice. Bili su potpuno slobodni da odaberu temu, da definišu šta će ta njihova igrica da radi, kako će njihov junak kreće, da li će da skuplja neke poene. Svi imaju različite igrice. To je bila penta, da se potpuno pruž išansa da ispolje svoju kreativnost, da nemaju već pripremljene zadatke i da se očekuje od njih da samo nešto dorade", rekao je Goran Đonović, programer i nastavnik.

Kurseve organizuje Vojvođanski IKT klaster, a ideja im je da deci omoguće da pre svega budu kreativni i da samostalno realizuju svoje ideje.

"Osnovni cilj celog ovog projekta jeste da pomognmo deci da, umesto pukih korisnika igrica, sagledaju i tu drugu stranu, da postanu kreativci, da nauče kako se programira, da ih plako uvedemo u taj svet. I da nauče da razmišljaju analitički i algoritamski jer to će im pomoći u životu bez obzira čime će se baviti jednog dana kad porastu", kaže Milan Šolaja, direktor Vojvodina IKT Klaster.

Ukoliko ste propustili da u julu upišete svoje mališane u letnju školu programiranja, a niste u mogućnosti da to uradite danas ili sutra u toku dana, od jeseni vas čeka stalan program ove škole na Maloj IT Akademiji. A do tada, ako se desi da vaša deca, ili vi, napravite neki problem na svojim kompjuterima, polaznici julskog kursa kažu da je najbrže i najbolje rešenje ctrl-alt-delete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.