Izvor: Politika, 03.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrešetao bivšu devojku

U svom stanu u Valjevu, u subotu posle ponoći, sa sedam hitaca iz pištolja ubijena Vesna Marjanović (23)

Valjevo –U centru Valjeva u Karađorđevoj 9, u subotu posle ponoći ubijena je Vesna Marjanović (23), rodom iz sela Dragodol kod Osečine. Vesna je usmrćena hicima iz pištolja u kući svog dede u kojoj je živela poslednje tri godine, a njeno telo su pronašle drugarice koje su živele u istoj kući.

Po saznanjima bliskim istrazi ima indicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da je počinilac zločina momak sa kojim se Vesna zabavljala u protekle dve godine G. S. (30), policajac iz okoline Osečine. Motiv zločina nije pljačka, a način izvršenja ukazuje da je devojka ubijena iz strasti. Mesto zločina i pronađene tragove obradile su specijalne kriminalističke ekipe i veštaci MUP-a Srbije iz Valjeva i Beograda, a istražni sudija Okružnog suda u Valjevu je naložio obdukciju tela devojke.

Vesna Marjanović je u kući koju je kupio njen deda živela poslednje tri godine. Do pre godinu dana imala je i svoj frizerski salon koji je zatvorila, a posao je nastavila u stanu u kojem je živela sa cimerkom. U susednom stanu za izdavanje, u dvorištu iste kuće, živele su još dve devojke. U subotu po ponoći oko dva sata po povratku sa zabave iz Lazarevca, devojke su pronašle beživotno Vesnino telo u lokvi krvi u krevetu i odmah obavestile policiju. Kapija na ulazu u dvorište bila je zaključana što potvrđuje da je ubica preskočio visoku ogradu i ušao u dvorište.

– Vesna je usmrćena sa više hitaca iz pištolja. Kraj njenog tela je u sobi gde je ubijena pronađeno sedam čaura kalibra 9 milimetara. Ne postoje nikakvi tragovi premetačine, pljačke ili fizičkog sukoba, tako da razbojništvo sigurno nije bilo motiv zločina. Ulazna vrata u stan u kojem je živela devojka nisu provaljena. Ubijena je očigledno poznavala ubicu jer ga je dobrovoljno pustila da uđe. Dalja obrada tragova, kao i obdukcioni nalaz, treba da pokažu vreme ubistva, jer su neke komšije iz daljeg susedstva čule pucnjeve oko 1,30 sati, dok najbliže nisu ništa primetile. S obzirom na broj ispaljenih metaka u grudi žrtve, pretpostavka je da je u pitanju zločin iz strasti, da nije reč o hladnokrvnom ubistvu sa motivom koristoljublja, kaže naš izvor blizak istrazi.

Vesnini roditelji koji žive u Dragodolu, a imaju mlađeg oženjenog sina, silno su želeli da im se ćerka uda ali nisu bili oduševljeni Vesninom trenutnom vezom i momkom iz Gunjaka. Vesnin deda je poznat Valjevcima kao Muja – gatar. Saznao je za ubistvo tek juče oko podne.

– Bila je lepa devojka, fina, povučena i tiha. Nije previše izlazila pošto je dve godine bila u vezi sa mladićem, za koga je trebalo i da se uda. U poslednje vreme, međutim, u nekoliko navrata su raskidali i mirili se, zbog njegovog upornog insistiranja da se posle venčanja presele i žive u Gunjacima u okolini Osečine. Vesna nije pristajala na to već je želela da ostane da živi u Valjevu i raskinula je vezu. Mladić joj to nije oprostio. Stalno je dolazio i pretio – priča anonimni Vesnin poznanik iz komšiluka.

Policija još uvek traga za G. S. iz Gunjaka, zaposlenim u istražnom odeljenju u Peckoj, ispostavi Policijske stanice u Osečini, što navodi da su Vesnine drugarice bile u pravu kada su kao mogućeg počinioca svirepog zločina pomenuli ime mladića za kojim policija još uvek bezuspešno traga.

Budo Novović

[objavljeno: 04/01/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBIO DEVOJKU JER NIJE HTELA DA ŽIVI NA SELU

Izvor: Press, 03.Jan.2009

Leš Vesne Marjanović (23) pronašle njene drugarice, a sumnja se da je zločin počinio njen bivši mladić G. S., policajac iz Osečine. Devojka ubijena hicima iz pištolja, a motiv bi mogao da bude krajnje bizaran. .U kući svoga dede u Karađorđevoj ulici u Valjevu juče je pronađeno beživotno...

Nastavak na Press...

Ubijena sa sedam hitaca u glavu

Izvor: Kurir, 04.Jan.2009, 10:37

VALJEVO - Vesna Marjanović (23), frizerka iz Valjeva, ubijena je preksinoć u svojoj kući u Karađorđevoj ulici 9, u centru ovog grada. Prema još nepotvrđenim informacijama, nesrećnu devojku hicima iz vatrenog oružja usmrtio je bivši dečko Goran Simić, policajac iz sela Pecka kod Osečine....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.