Izjava Veljovića nije važeća za sud

Izvor: Politika, 25.Nov.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjava Veljovića nije važeća za sud

Sudsko veće u procesu protiv Darka Šarića neće koristiti kao dokaz izjavu direktora policije o tome da on nije u vrhu piramide šverca kokaina

Advokat Zdenko Tomanović, branilac Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina, rekao je juče na suđenju pred Specijalnim sudom da bi državni organi trebalo da dostave dokaze da njegov klijent nije u vrhu kriminalne piramide, ukoliko takvi dokazi postoje.

– Ako postoje dokazi da Darko Šarić nije vrh kriminalne grupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kako je rekao direktor policije Milorad Veljović, svi državni organi dužni su da ih dostave odbrani – kazao je Tomanović.

Sudija Siniša Petrović saopštio je da izjava direktora policije nije validna za sud i da neće biti korišćena kao dokaz u ovom postupku. Sudsko veće razdvojilo je postupak protiv optuženog Miloša Nikolića, koji je 15. novembra uhapšen u Mađarskoj po italijanskoj poternici i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

Advokati odbrane i juče su tražili da se suđenje odloži ili da počne iz početka, zbog načina na koji su svedoci saradnici dobili taj status, kao i zbog toga što su svoj prvi iskaz pred tužiocem dali bez branioca. Marko Kljajević, branilac Gorana Sokovića rekao je da Tužilaštvo za organizovani kriminal postupa isključivo po političkim nalozima, posebno stranke G 17 plus. On je ponovo ukazao sudu da mora da zauzme stav da li svedoci saradnici treba da prisustvuju suđenju ili ne, s obzirom na to da će sud morati da donese presudu i u odnosu na njih.

– Zašto da ne sede pored ovih ljudi ovde? I oni su nevini. Ili, ovde važi pretpostavka krivice – rekao je Kljajević.

Advokat Borivoje Borović, branilac Dragana Labudovića i Draška Vukovića, tražio je da tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv lista „Blic” zbog objavljivanja iskaza svedoka saradnika Radana Adamovića sa prošlog suđenja.

Suđenje je nastavljeno kasno po podne, saslušanjem Adamovića, koji je svedočenje započeo na prošlom suđenju. Ovaj deo postupka zatvoren je za javnost, a sve što je u sudnici rečeno, smatra se službenom tajnom.

D. Čarnić

objavljeno: 25/11/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veljović izvan procesa Šariću

Izvor: Večernje novosti, 25.Nov.2010

Predsednik sudskog veća Specijalnog suda Siniša Petrović kazao je da se izjava direktora policije neće koristiti tokom postupka protiv narko bosa

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.