IŽIVLJAVANJE NA KOSOVU: Baka Persi (75) zatvor jer je isterala krave iz dvorišta!

Izvor: Kurir, 17.Dec.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IŽIVLJAVANJE NA KOSOVU: Baka Persi (75) zatvor jer je isterala krave iz dvorišta!

GNJILANE - Sud u Gnjilanu kaznio je srpsku staricu Persu Stojković (75) zbog “flagrantnog narušavanja javnog reda i mira”. Izvršnom presudom suda u Gnjilanu, 75-godišnja Persa Stojković iz sela Paralovo, osuđena je na novčanu kaznu od 50 evra ili tri dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Kriva je, kako je rekla TV Puls iz Šilova, samo zato što je, čuvajući baštu, isterala sa svog imanja krave koje su vlasništvo albanske porodice Ibiši iz susednog sela >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Žegovačka Vrbica.

Dobila je i presudu i batine, prenosi TV Puls, a policija sve zna o napadu na staricu. Emina Mahmuti, direktor Kosovske policije za region Gnjilana, kaže da je protiv Ibišijevih podneto devet krivičnih prijava. Persini sinovi podržavaju majčinu odluku da će pre u zatvor, nego da plati kaznu za nešto za šta nije kriva. Blagica Trajković, prva komšinica izjavila je da ako ide Persa i ostali bi u zatvor.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović izjavio je da su Ibišijevi od ranije poznati lokalnim organima reda. Protiv njih je podneto više prijava zbog nasilja, ali to ih ne sprečava da i dalje atakuju na tuđe, rekao je Ivanović. Selo Paralovo čini 16 razdvojenih mahala u kojima žive Srbi i Albanci.

Posle sukoba, ovde je ostalo pedesetak srpskih kuća sa 150 ljudi. Tu gde su Stojkovići, samo su tri kuće opstale i niko ih ne dira osim Ibišijevih, prenosi TV Puls.

Autor: Agencija TANJUG,Foto: Printscreen
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pravda za baka Persu! Evo zašto ide u zatvor

Izvor: Mondo, 17.Dec.2015

Sud u Gnjilanu kaznio je srpsku staricu Persu Stojković (75) zbog "flagrantnog narušavanja javnog reda i mira"...Foto: screenshot/youtube/tv puls baka persa..Izvršnom presudom suda u Gnjilanu, Persa Stojković iz sela Paralovo, osuđena je na novčanu kaznu od 50 evra ili tri dana zatvora zbog remećenja...

Nastavak na Mondo...

ČUDNA PRESUDA U GNJILANU Staricu napale komšije, a sad joj preti i zatvor zbog "kršenja javnog reda"

Izvor: Blic, 17.Dec.2015

Izvrššnom presudom suda u Gnjilanu, Persa Stojković (75) iz sela Paralovo, osuđena je na novčanu kaznu od 50 evra ili tri dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.