Hiljanu građana Trebinja protestovalo zbog ubistva kik boksera

Izvor: Blic, 17.Jun.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljanu građana Trebinja protestovalo zbog ubistva kik boksera

Više od hiljadu građana Trebinja protestovalo je danas ispred spomenika Jovanu Dučiću, zatraživši od nadležnih institucija da "u najskorije vreme budu otkrivene ubice, podstrekači i pomagači u ubistvu sugrađanina dvadesetčetvorogodišnjeg Marka Đerića".

Građani Trebinja, predvođeni Markovom porodicom i prijateljima, na dostojanstven i miran način prošetali su do Okružnog tužilaštva gde su ispred vrata zgrade zapalili sveće, nakon čega su se uputili do Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javne bezbednosti gde su minutom ćutanja odali počast ubijenom mladiću.

Ispred Tužilaštva je pročitano pismo porodice i prijatelja Marka Đerića u kome se, između ostalog, navodi da više neće "blagonaklono posmatrati kako ubice i njihovi pomagači slobodno i mirno šetaju ulicama Trebinja".

Porodica i prijatelji Marka Đerića pozvali su građane da se ponovo okupe u još većem broju "ukoliko ne bude adekvatnog reagovanja nadležnih organa i ukoliko istraga ne bude usmerena na pronalaženje svirepih ubica i njihovih saučesnika".

Slobodan Đerić, otac ubijenog mladića, zahvalio je sugrađanima koji su se pridružili protestima i dali podršku porodici, te izrazio žaljenje što na ovaj način mora biti zatražena pravda za savirepi zločin.

Markov prijatelj Nemanja Babić istakao je da je ubistvom mladog čoveka ubijena bezbednost svakog građanina Trebinja i izrazio nadu da će počinioci odgovarati "ako ne pred zakonom onda pred Bogom".

Skupu su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, narodni poslanici, te predstavnici lokalne vlasti i Boračke organizacije Trebinje.

Službenik za odnose s javnošću Okružnog Tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović rekao je novinarima da Tužilaštvo nastavlja da sprovodi intezivnu istragu po ovom predmetu i da bi iznošenje bilo kakvih detalja ili rezultata do kojih su trenutno došli bilo kontraproduktivno i da bi samo štetilo istrazi.

Kik bokser Marko Đerić ubijen je 24. maja u ranim jutarnjim časovima u sačekuši ispred zgrade u kojoj je stanovao u Trebinju.

Đerić je s leđa pogođen jednim hicem iz automatskog oružja, a na licu mesta je pronađeno sedam čaura.

Zbog sumnje da je ubio sugrađanina uhapšen je devetnaestogodišnji Radovan Andrić zvani Mujke kome je određen jednomjesečni pritvor.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otkriti motive i nalogodavce ubistva Marka Đerića

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015

TREBINJE - Više od hiljadu ljudi, među kojima rodbina i prijatelji nedavno ubijenog kik-boksera Marka Đerića, okupilo se danas ispred spomenika Jovanu Dučiću u centru Trebinja kako bi iskazalo nezadovoljstvo zbog spore i neadekvatne istrage u ovom slučaju...Na protest su izašli i Slavko Vučurević,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.