Otkriti motive i nalogodavce ubistva Marka Đerića

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriti motive i nalogodavce ubistva Marka Đerića

TREBINJE - Više od hiljadu ljudi, među kojima rodbina i prijatelji nedavno ubijenog kik-boksera Marka Đerića, okupilo se danas ispred spomenika Jovanu Dučiću u centru Trebinja kako bi iskazalo nezadovoljstvo zbog spore i neadekvatne istrage u ovom slučaju.

Na protest su izašli i Slavko Vučurević, trebinjski gradonačelnik, sa saradnicima, narodni poslanici iz Hercegovine, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i drugih javnih preduzeća i ustanova.

Porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i prijatelji su se, kažu, odlučili da na miran i civilizovan način upute apel policijskim i pravosudnim institucijama za brzu, hitnu i efektnu reakciju, u cilju brzog pronalaska motiva, izvršilaca i ostalih saučesnika ubistva Đerića.

"Iako je žalosno što na ovaj način moramo da tražimo pravdu za ovaj svirepi zločin, hvala svima koji su danas došli da nas podrže", rekao je kratko otac mladog sportiste Slobodan Đerić.

Iako je zbog sumnje da je počinio ovaj zločin uhapšen Trebinjac Radovan Mujke Andrić (19), rodbina i prijatelji, čije je protesno pismo pročitano pred tužilaštvom, gdje se protesna povorka preselila, sumnjaju da je mladić imao i saučesnike i nalogodavce, ali da se o tome ćuti. Naglasili su da, ako istraga o ovom zločinu ne bude usmjerena u pravcu pronalaska nalogodavaca, do kraja sedmice organizovaće novo okupljanje.

"Ne želimo više da ćutimo i čekamo kada će se državni organi smilovati i započeti istragu koja će biti usmjerena prema izvršiocima, podstrekačima i pomagačima ovog zločinačkog poduhvata. Niko od nas više nema pravo da ćuti, a svačije dijete sutra može postati žrva razularenih bandi koje bjesomučno haraju i provode terorističke akte, a da za takva djela ne budu adekvatno sankcionisani, čak ni pronađeni", rečeno je u protesnom pismu.

Markov prijatelj Nemanja Babić tvrdi da je bilo više počinilaca stravičnog zločina nad njegovim drugom.

Slavko Vučurević, trebinjski gradonačelnik, tvrdi da su razlozi skupa opravdani, te da javnosti treba da budu saopštena imena svih koji su učestvovali u ovom ubistvu.

"Ja ću lično još jednom uputiti pismo i Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova RS, ali i Antonu Kasipoviću, ministru pravde, da posjete Gradsku upravu u Trebinju da razgovaramo o bezbjednosnoj situaciji i radu Okružnog tužilaštva i CJB Trebinje, jer očito je da i jedna i druga institucija nemaju ili hrabrosti, ili volje, ili znanja da riješe ovaj slučaj", odlučan je i Vučurević.

Nakon što su šetnjom došli i do Centra javne bezbjednosti Trebinje, gdje su zapaljene svijeće, učesnici protesta su se mirno razišli kućama.

Marko Đerić je ubijen vraćajući se s posla iz "Merlot bara" u Trebinju, gdje je radio kao obezbjeđenje. U njega je 24. maja ispaljeno sedam metaka, od kojih ga je jedan usmrtio.

U trebinjskoj policiji ranije je rečeno da Tužilaštvo rukovodi istragom, dok u samom Okružnom tužilaštvu kažu da nastavljaju da sprovode intenzivnu istragu u ovom predmetu, te da bi iznošenje bilo kakvih detalja ili rezultata do kojih se došlo bilo kontraproduktivno i samo bi štetilo istrazi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.