Dvoje mrtvih u saobraćajnoj nesreći

Izvor: RTS, 05.Jul.2009, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje mrtvih u saobraćajnoj nesreći

U tri teške saobraćajne nesreće kod Vranja, Raške i Bogatića poginulo šestoro ljudi, a trinaest teže i lakše povređeno. U Valjevu poginuo motociklista. Policija najavljuje pojačane kontrole saobraćaja i savetuje češće odmore na putu.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros u blizini Vranja živote su izgubili Dejan T. (29) i Predrag R. (36), oba iz Vranja, saopštila je Policijska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uprava u Vranju.

U policiji kažu da je uzrok teških saobraćajnih nesreća nepoštovanje propisa, ali i umor vozača i velike oscilace vremena u toku dana.

Zbog početka sezone godišnjih odmora i pojačanog jeintenzitet saobraćaja, iz policije najavljuju rigorozne kontrole na putevima kako bi sprečili teške saobraćajne nesreće.

"Pojačana kontrola saobraćaja će se odnositi na kontrolu brzine kretanja vozila na preticanje vozila na poštovanje zakonom propisanih odmora vozača kao i na poštovanje pravila postavljene saobraćajne signalizacije, kako na koridoru 10 tako i na ostalim važnim putevima", rekao je za RTS Tomislav Simić iz saobraćajne policije.

Teške ozlede zadobio je Murat K, državljanin Nemačke, dok su iz nesreće sa lakšim povredama izašli Ivan K. iz Vranja, kao i Eran K, Đulperi K. i maloletni O.K, svi državljani Nemačke.

Lekarska pomoć povređenima ukazana je u Zdravstvenom centrui u Vranju, odakle je Murat K. prebačen u Klinički centar u Nišu, dok su Eran K. i maloletni O.K. pušteni na kućno lečenje.

U interesu istrage još se ne mogu saopštiti ostali detalji, a uzroci nesreće će biti utvrđeni u istražnom postupku, navodi se u saopštenju policije.

Istražni sudija Opštinskog suda u Vranju Vladan Mićović rekao je ranije danas  da je u pitanju bio direktan sudar putničkih vozila "reno" domaćih registarskih tablica i "mercedesa" nemačkih registarskih oznaka.

Prema nezvaničnim informacijama "mercedes" je iz nepoznatih razloga prešao na levu stranu kolovoza i direktno udario u "reno".

U drugoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u mestu Beoci kod Raške, na magistralnom putu Raška - Kraljevo, dve osobe su poginule, a sedmoro je teže i lakše povređeno.

Kako je rekao istražni sudija Srećko Topalović, poginuli su Tomislav Perović iz Beograda i Nenad Nedeljković iz Beočina, dok je troje teže, a četvoro lakše povređeno i oni su prebačeni u Zdravstveni centar u Novom Pazaru.

"Uzroci nesreće, koja se dogodila jutros oko 9:40 i u kojoj je došlo do direktnog sudara dva putnička vozila, još se utvrđuju".

U trećoj teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Glušci u opštini Bogatić dve osobe su poginule, a dve zadobile teške telesne povrede.

Kako je saopštila Policijska uprava u Šapcu, poginuli su Vanja K. (19) i Radovan Č. (20) iz Klenja, dok su sa teškim telesnim povredama u šabačku bolnicu preveženi Milosav M. (24) i Nemanja S. (24), takođe iz Klenja.

Do nesreće je došlo kada je vozilo "Folksvagen golf", šabačkih registarskih oznaka u kome su se nalazila četvorica mladića sletelo sa kolovaza, udarilo u betonsku ćupriju i prevrnulo se na krov. Istraga o uzroku nesreće je u toku.

Poginuo motociklista u Valjevu

Aleksandar Puzović (70) iz Valjeva poginuo je u saobraćajnoj nesreći, koja se oko 18 sati dogodila u Birčaninovoj ulici u Valjevu.

Kako je agenciji Beta rekla dežurni istražni sudija Opštinskog suda u tom gradu Snežana Jovanović, Puzović je svojim motociklom udario u "golf" kojim je upravljao Aleksandar Nedeljković, takođe iz Valjeva.

Naložena je obdukcija tela nastradalog, a Nedeljković je na alko testu bio negativan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treća teška saobraćajna nesreća

Izvor: S media, 05.Jul.2009

U saobraćajnoj nesreći u selu Glušci u opštini Bogatić dve osobe poginule, a dve zadobile teške telesne povrede, čime je broj smrtno stradalih na drumovima Srbije u poslednja 23 časa povećan na šest. ..Kako je saopštila Policijska uprava u Šapcu, poginuli su Vanja K. (19) i Radovan Č. (20)...

Nastavak na S media...

Kod Bogatića poginula dva mladića, šestoro u Srbiji

Izvor: 24sata, 05.Jul.2009

Kako je saopštila Policijska uprava u Šapcu, poginuli su Vanja K. (19) i Radovan Č. (20) iz Klenja, dok su sa teškim telesnim povredama u šabačku bolnicu preveženi Milosav M. (24) i Nemanja S. (24), takođe iz Klenja.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.