Damiru Sireti smanjena kazna sa 20 na 15 godina

Izvor: S media, 20.Sep.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damiru Sireti smanjena kazna sa 20 na 15 godina

Veće za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu smanjilo je sa 20 na 15 godina zatvora kaznu Damiru Sireti za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara, počinjinjen 1991. godine.

Apelacioni sud je u saopštenju naveo da je preinačio presudu koja je Sireti izrečena 23. juna 2009. godine pred većem za ratne zločine nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu kojom je on bio osudjen na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora.

Sireta je osudjen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je kao pripadnik teritorijalne odbrane Vukovara koja je bila u sastavu tadašnje JNA bio u streljačkom vodu koji je izvršio egzekuciju 200 ratnih zarobljenika na jami "Grabovo" na Ovčari.

Po mišljenju Apelacionog suda, prvostepeni sud u pogledu odluke o kazni nije dao adekvatan značaj olakšavajućim okolnostima na strani Sirete, dok je nepravilno cenio otežavajuće okolnosti.

Za zločin na Ovčari vodio se i postupak protiv 18 teritorijalaca kojima je odnedavno presuda postala pravosnažna, dok se Sireti sudilo u odvojenom postupku pošto je bio nedostupan srpskim pravosudnim organima.

Uhapšen je u decembru 2006. godine u Norveškoj, a 8. maja 2008. je izručen Srbiji. Njegovo izručenje tražila je i Hrvatska.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Damiru Sireti smanjena kazna na 15 godina

Izvor: RTS, 20.Sep.2010

Optuženom za ratni zločin na Ovčari Damiru Sireti, smanjena kazna sa 20 na 15 godina zatvora. Veće za ratne zločine Apelacionog suda preinačilo presudu, smatrajući da prvostepeni sud nije dao adekvatan značaj olakšavajućim okolnostima u ovom slučaju...Veće za ratne zločine Apelacionog suda...

Nastavak na RTS...

Smanjena kazna za Ovčaru

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2010

Veće za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu smanjilo je kaznu  Damiru Sireti, osuđenom za učešće u zločinu na Ovčari i osudilo ga na 15 godina zatvora.

Nastavak na Radio 021...

Sireti smanjena kazna sa 20 na 15 godina

Izvor: EMportal, 20.Sep.2010

Veće Apelacionog suda u Beogradu za ratne zločine smanjilo sa 20 na 15 godina zatvora kaznu Damiru Sireti za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara 1991.

Nastavak na EMportal...

Sireti smanjena kazna na 15 godina zatvora za zločin na Ovčari

Izvor: Blic, 20.Sep.2010

Veće za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu saopštilo je danas da je Damiru Sireti, osuđenom za učešće u ubistvu 200 ratnih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara, 1991. godine, smanjilo kaznu i osudilo ga na 15 godina zatvora...U saopštenju se navodi da prvostepeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.