Bujica odnela dvoje dece

Izvor: Politika, 23.Apr.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujica odnela dvoje dece

Devojčica od tri godine upala u nabujalu Turiju, majka skočila za njom i ispustila desetomesečnog dečačića

U selu Bankovac, u opštini Aleksinca juče oko 10.30 časova, ovogodišnje aprilske poplave u našoj zemlji odnele su prve žrtve – u nabujalu reku Turiju koja izvire na Malom Jastrepcu i uliva se dva kilometra od Bankovca u Južnu Moravu, utopilo se dvoje dece. Prema prvim informacijama do kojih su došli policijski organi u Aleksincu i Nišu, nesreća se >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dogodila dok je Biljana M. (28), iz Bankovca sa kćerkom od tri godine i sinom od deset i po meseci, kojeg je nosila u naručju, šetala obalom reke. Devojčica se u jednom trenutku okliznula i sa obale upala u nabujalu Turiju.

Majka Biljana M. je istoga časa skočila u reku u nameri da dete spase utopljenja, ali je tom prilikom ispustila sina iz naručja. I devojčica i beba nestali su u nabujaloj reci. Komšija koji se tu zatekao, uspeo je Biljanu da izvuče na obalu.

Ekipe Sektora za vanredne situacije iz Niša sa četiri vozila i osam članova, rekao je za „Politiku” načelnik sektora Žarko Damnjanović, odmah su intervenisale. Samo posle dvadesetak minuta od trenutka kada je javljeno za događaj, članovi sektora i aleksinačka policija bili su u Bankovcu. Nažalost, potraga za decom ni posle više časova nije dala nikakve rezultate. Kako nam je rečeno juče kasno po podne pretraženo je korito reke i kompletno područje pored Turije, gde ima dubokih virova. Potraga, u kojoj učestvuju članovi tima za spasavanje na vodi niškog Sektora za vanredne situacije i vatrogasci iz Aleksinca se nastavlja.

T. Todorović

objavljeno: 23.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beba i mala devojčica nestale u nabujaloj reci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2014

U selu Bankovac, u opštini Aleksinac, danas se u Turijskoj reci utopilo dvoje male dece, a policija i vatrogasci traže tela, rekla je Tanjugu portparol Policijske uprave u Nišu Maja Stojiljković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Trogodišnja devojčica i sedmomesečni dečak utopili su se u nabujaloj Turiji (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 23.Apr.2014

Turjanska reka koja protiče kroz selo Bankovac u opštini Aleksinac, jutros oko 10 časova bila je mesto tragedije. Majka dvoje maloletne dece B. M. , koja živi ovom selu, pokušala je sa sedmomesečnom bebom u naručju da spasi svoju trogodišnju ćerkicu koja se okliznula i pala u nabujalu Turiju....

Nastavak na NTV.rs...

Aleksinac: Telo devojčice pronašli spasioci

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 13:00

Telo devojčice Maje Milenković (3) pronađeno je u Turijskoj reci, na 500 metara od mesta gde su upala u reku, saznaje "Blic". Istovremeno, policija nastavlja potragu za njenim bratom, jednogodišnjim Martinom...Telo devojčice pronašli su ronioci Gorske službe spasavanja ispod balvana...Brat i sestra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.