Tramp osvojio Indijanu, samo ga čudo može sprečiti da postane kandidat republikanaca

Izvor: RTS, 04.Maj.2016, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp osvojio Indijanu, samo ga čudo može sprečiti da postane kandidat republikanaca

Donald Tramp pobedio Teda Kruza na predizborima u Indijani, uprkos apokaliptičnim "predskazanjima" kojima je Kruz danima zasipao američku javnost. Za Trampa glasalo 54,3, a za Kruza 22,9 odsto republikanaca. Posle trećine prebrojanih glasova, Berni Sanders za dlaku ispred Hilari Klinton.
Neizvesnost je trajala kraće nego boks meč između Majka Tajsona i Majkla Spinksa, pre nego što je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP proglasio Donalda Trampa za pobednika republikanskih predizbora u Indijani, čime su širom otvorena vrata za Trampov pohod na Belu kuću.

Indijana je, suštinski, bila poslednja šansa za Kruza da preokrene negativne trendove i uz pomoć malo političke magije pretekne Trampa u trci za republikanskog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Americi.
To se, ipak, nije dogodilo, pa je Trampu, sada, otvoren put ka republikanskoj nominaciji.
"Zemlja zavisi od Indijane... Ukoliko Indijana ne učini neštom cela država mogla bi skliznuti u politički ambis", bila je glavna Kruzova poruka pred predizbore.
Rezultat iz Indijane garantuje Trampu prilično lak put ka 1.237 delegata, koliko mu je potrebno kako bi obezbedio titulu republikanskog kandidata na izborima.
Tramp je, odmah, pozvao protivkandidata da se povuče iz trke.
"Lažljivi Kruz stalno govori da može i mora da pobedi u Indijani. Neka odustane od trke i prestane da razbacuje novac i vreme", napisao je Tramp na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kruz odustao, Tramp likuje, Sanders pobedio Klintonovu

Izvor: B92, 04.Maj.2016

Vašington -- Potencijalni kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Ted Kruz odustao je od trke posle poraza u državi Indijani...Na unutarstranačkim izborima Donald Tramp je dobio 54,2 odsto glasova pristalica republikanaca, Kruz je dobio poverenje 32,8 odsto, a Džon Kejsik 10 odsto...“Hvala...

Nastavak na B92...

Tramp osvojio Indijanu, Sanders za dlaku ispred Hilari Klinton.

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2016

INDIJANA - Donald Tramp pobijedio Teda Kruza na predizborima u Indijani, uprkos apokaliptičnim "predskazanjima" kojima je Kruz danima zasipao američku javnost. Za Trampa glasalo 54,3, a za Kruza 22,9 odsto republikanaca. Poslije trećine prebrojanih glasova, Berni Sanders za dlaku ispred Hilari Klinton...Neizvjesnost...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.