YouTube uklanja ograničenje trajanja

Izvor: B92, 10.Dec.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube uklanja ograničenje trajanja

Ali samo za neke korisnike, i to one koji nikada nisu kršili autorska prava i koji su se pridržavali smernica za korišćenje ovog servisa.



National Geographic i još neki partneri YouTubea već sada imaju mogućnost da postavljaju video materjale duže od 15 minuta, koliko iznosi sadašnje ograničenje. Sada će to moći da učine i "obični" korisnici, ali samo oni koji su se pridržavali pravila koršćenja ovog servisa.

Na pitanje zašto sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je ograničenje postojalo godinama, Džošua Sigel iz ove kompanije rekao je da je sada rešeno pitanje autorskih prava i njihovih kršenja, korišćenjem sistema ContentID, koji prepoznaje kopirajtovan materijal i daje mogućnost njegovim vlasnicima da ga blokira, prati ili možda zaradi od reklama.

Izvesno je, međutim, i da činjenica da kompanije kao što su Netflix i Hulu, nude svojim korisnicima cele televizijske emisije i filmove koje mogu gledati na webu, mogla da podstakne YouTube da ukloni ovo ograničenje, jer se pretpostavlja da želi da i njegovi korisnici gledaju emisije u celosti koristeći Google TV.

Ne zaboravite da Tehnopolis možete pratiti i na Twitteru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

“JuTjub” ukinuo ograničenje trajanja snimaka

Izvor: Capital.ba, 11.Dec.2010, 12:18

VAŠINGTON, 'JuTjub' je ukinuo 15-ominutno ograničenje trajanja video snimaka korisnika, objavljeno je na zvaničnom blogu tog servisa. Odobrenja za video snimke čija dužina premašuje 15 minuta dobijaju korisnici koji nijednom nisu narušili pravila servisa 'JuTjub'. Planirano je da kasnije ograničenje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.