Uvedeno vanredno stanje u blizini granice sa Izraelom

Izvor: Blic, 25.Okt.2014, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvedeno vanredno stanje u blizini granice sa Izraelom

Egipatski Nacionalni savet odbrane proglasio je, posle smrtonosnih napada na egipatske snage bezbednosti, tromesečno vanredno stanje u područjima nedaleko od granice sa Izraelom i Pojasa Gaze u severnom delu Sinajskog poluostrva i uveden je tročasovni policijski sat počevši od subote.

Državna televizija objavila je i da je zatvoren prelaz Rafa, prenela je agencija AP.

U koordinisanom napadu na vojni punkt na Sinajskom poluostrvu u petak ubijeno je najmanje 30 egipatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojnika, a 28 je ranjeno.

Zvaničnici su saopštili da je reč o "dobro ispaniranom napadu", koji je započeo eksplozijom automobila bombe.

To je jedan od najtežih napada na snage bezbednosti u Egiptu otkako je prošle godine svrgnut s vlasti islamistički predsednik Mohamed Morsi.

Zvaničnici strahuju da će bilans poginulih porasti pošto je više ranjenih u kritičnom stanju.

Severni Sinaj je uporište islamskih ekstremista koji redovno izvode napade na egipatsku vojsku i snage bezbednos

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Proglašeno vanredno stanje u blizini granice sa Izraelom

Izvor: BKTV News, 25.Okt.2014

Egipatski Nacionalni savet odbrane proglasio je, posle smrtonosnih napada na egipatske snage bezbednosti, tromesečno vanredno stanje u područjima nedaleko od granice sa Izraelom i Pojasa Gaze u severnom delu Sinajskog poluostrva i uveden je tročasovni policijski sat počevši od subote.. . Državna...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.