Uhvaćene lovokradice sa 41 kilogramom rogova

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćene lovokradice sa 41 kilogramom rogova

Južnoafrička policija saopštila je danas da je uhapsila dvojicu Vijetnamaca i konfiskovala veliki broj rogova nosoroga u operaciji koja se vodi protiv lovokradica.

Policija je saopštila da su osumnjičeni uhapšeni u petak uveče, na glavnom međunarodnom aerodromu u Johanesburgu, dok su presedali na drugi avion.

Vlasti kažu da su muškarci prethodno napustili Mozambik i da su se uputili ka Vijetnamu, kao i to da se u njihovim torbama nalazio 41 kilogram roga nosoroga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji vredi čitavo bogatstvo na ilegalnom tržištu.

Policija smatra da su rogovi nosoroga iz Južne Afrike, koja pokušava da spreci talas lovokradica na nosoroge.

Neki potrošači u Vijetnamu i Kini smatraju da je rog nosoroga statusni simbol i da ima lekovita svojstva.

Tokom poslednjeg popisa 2013, u parku Kruger, koji je veličine Belgije, živelo je između 8.400 i 9.600 nosoroga.

Južna Afrika je dosad rasporedila na hiljade vojnika u parku kako bi sprečila lovokrađu. Razmere masakra su međutim, tolike da je vlada bila primorana da razmišlja i o drugim merama, kao što je korišćenje obaveštajne službe kako bi se infiltrirala i raskrinkala mreže lovokradica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.