U napadu bombaša samoubice u Iraku stradalo osam šiita

Izvor: Blic, 26.Okt.2014, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu bombaša samoubice u Iraku stradalo osam šiita

Bombaš samoubica usmrtio je juče osmoricu pripadnika šiitske milicije u gradu Tadži 20 kilometara severno od Bagdada.

Napad se dogodio u popodnevnim časovima kada je bombaš aktivirao svoj pojas sa eksplozivnim punjenjem na skupu šiitskih boraca. Eksplozija je ranila 17 ljuudi.

Medicinski izvori koji su nastupili pod uslovom anonimnosti potvrdili su broj žrtava.

Hiljade iračkih šiita odazvalo se u junu pozivima sveštenstva da se pridruže snagama bezbednosti u borbi protiv sunitskih militanata, koji su zauzeli značajne delove zemlje na severu i zapadu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Osam mrtvih u samoubilačkom napadu u Iraku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2014

Iračke vlasti saopštile su da je u samoubilačkom bombaškom napadu 20 kilometara severno od prestonice Bagdada poginulo osam pripadnika šiitske milicije...Predstavnik policije je rekao da se napad dogodio danas popodne kada je napadač aktivirao pojas sa eksplozivom u gradu Tadži. Pri tom je ranjeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.