U Nemačkoj najveći mesečni pad maloprodaje za sedam godina

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj najveći mesečni pad maloprodaje za sedam godina

Maloprodaja u Nemačkoj u septembru je pretrpela najveći mesečni pad za više od sedam godina, što je pojačalo sumnje u potrošački kapacitet nemačkih domaćinstvava da podrže elan najveće evropske ekonomije.

Prema podacima nemačkog Federalnog zavoda za statistiku, vrednost maloprodaje realno je opala 3,2 odsto u septembru u odnosu na prethodni mesec, što je najveći mesečni pad od maja 2007. godine.

Analitičari su, posle rasta od 1,5 odsto u avgustu, za septembar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prosečno predvideli pad od 1,0 odsto.

"Očekivao se pad potrošnje posle rasta u avgustu, ali ne po tako visokoj stopi, što pretpostavke o recesiji nemačke privrede čini utemeljenim", ističu ekonomisti Nordea banke.

Od januara do septembra, vrednost maloprodaje ipak je povećana, i to 1,3 odsto u odnosu na uporedivo razdoblje prošle godine, a prema prognozama stručnjaka, za tekuću godinu rast će iznositi 1,5 odsto.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najveći mjesečni pad maloprodaje za sedam godina

Izvor: Capital.ba, 01.Nov.2014, 08:11

BERLIN, Maloprodaja u Njemačkoj u septembru je pretrpjela najveći mjesečni pad za više od sedam godina, što je pojačalo sumnje u potrošački kapacitet njemačkih domaćinstava da podrži elan najveće evropske ekonomije. Prema podacima njemačkog Federalnog zavoda za statistiku, vrijednost maloprodaje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.