Stigao Firefox 7

Izvor: B92, 28.Sep.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao Firefox 7

Mozilla je objavila novu verziju svog brauzera, Firefox 7, za Mac, Windows i Linux.

„Sedmica" stiže manje od šest nedelja nakon objavljivanja Firefoxa 6, pa je većina promena „kozmetičke prirode".

Nova verzija možda ne donosi toliko promena kao do sada, ali Mozilla obećava nekoliko velikih poboljšanja. Najvećim delom na polju performansa, uključujući „značajno" smanjeno zauzimanje memorije (u nekim slučajevima i do 50 odsto) i novu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verziju Canvasa koji bi trebalo da ubrza otvaranje HTML5 animacija.

U blogu objavljenom na sajtu Mozilla Hacks jedan od inženjera Firefoxa, Nikolas Nederkot, rekao je da će od ovog smanjenja memorije najviše koristi imati oni koji drže Firefox dugo otvoren, sa mnogo tabova odjednom, koriste Windows, otvaraju stranice sa puno teksta i uporedo koriste druge programe koje "jedu" dosta memorije.

Svoj debi imaće i opcija Telemetry koja će omogućiti korisnicima da anonimno dostave Mozilli podatke o performansima brauzera ukoliko to žele.

Firefox 7 možete preuzeti ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Firefox 7 u distribuciji

Izvor: TvojPortal.com, 28.Sep.2011

Izvor: bizlife.rs. Los Anđeles - Mozilla je službeno u distribuciju pustila Firefox 7, novu verziju popularnog Internet pretraživača.. . . Među najvažnijim novostima su bolje performanse i znatno manje zauzimanje memorije računara (do 50 odsto manje u određenim slučajevima), ako i hardverski...

Nastavak na TvojPortal.com...

Firefox 7: novi browser, stari trikovi

Izvor: Informacija.rs, 29.Sep.2011, 11:00

Mozilla je u utorak objavila Firefox 7, novu verziju svog browser-a za desktop računare, koja uključuje ispravke za 11 ranjivosti koje je imala prethodna verzija. Firefox 7 je treća verzija browser-a počev od marta kada je Mozilla najavila da će ubuduće nove verzije biti objavljivane na svakih...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.