Sony ultra brzi foto-aparat

Izvor: ITsvet.com, 01.Mar.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony ultra brzi foto-aparat

Sony je razvio mali 17.7MP senzor za kameru veličine mobilnog telefona koji omogućava da se prevaziđe većina uskih grla koja se odnose na performanse, a koja su postojala u okviru ranijih tehnologija. Ova tehnologija omogućava obradu nekoliko piksela paralelno čime se može uštedeti 75% vremena prilikom generisanja konačne fotografije. Sa 34.8Gbps propusnog opsega, to je oko pet puta brže nego tipična kamera na telefonu i može da manipuliše burst fotografijama kao i da se snimaju video klipovi velike brzine, što nije opcija koja je ranije bila na raspolaganju. CMOS bazirani Exmos senzor može da snima video maksimalnom rezolucijom pri do 120fps.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Naprednije kamere u telefonima

Izvor: Blic, 02.Mar.2011, 01:55

Kompanija “Soni” je razvila novi CMOS senzor iz porodice “Exmor” za mobilne telefone koji osim veće rezolucije ima i znatno brži rad...Senzor ima rezoluciju od 17,7 megapiksela, a istovremeno može da obradi nekoliko piksela i ima 75 odsto brže vreme generisanja finalne slike u odnosu na prethodna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.