Snapdragon 2.5GHz Quad Core 4K procesor

Izvor: ITsvet.com, 22.Nov.2013, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snapdragon 2.5GHz Quad Core 4K procesor

Obzirom da je Snapdragon 800 procesor sa četiri jezgra kompanije Qualcomm već zastupljen u brojnim smart telefonima proizvođači tableta trebaju nešto snažnije za svoje modele. Sada je ova kompanija najavila Snapdragon 805 procesor. Reč je o procesoru koji nudi značajna unapređenja u odnosu na pomenuti 800 model. Ovaj procesor poseduje Adreno 420, potpuno novi GPU koji može da podrži reprodukciju u4K ultra HD video sadržaja. Procesor koristi novu arhitekturu jezgra, Krait 450 što je umeren korak u odnosi na Krait 400. Ovaj procesor istovremeno karakteriše brzina radnog takta od 2.5GHz, u odnosu na 2.3GHz kod Krait 40 baziranih modela.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toshiba Haswell laptop ima bateriju kao telefon

Izvor: ITsvet.com, 22.Nov.2013

Kompanija Toshiba navodi da njen novi laptop računar koji je baziran na Haswell procesoru može da postidi neke smart telefone kada je reč o trajanju baterije. Naime, kako navodi ova kompanije njen dynabook Kira V634 može da obezbedi 22 sata trajanja baterije. Model V634 poseduje 1.6GHz Intel Core...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.