Sarkozi se vraća u politiku

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi se vraća u politiku

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi objavio je danas da se vraća na političku scenu i da će nastojati da dođe na čelo opozicione stranke Unija za narodni pokret (UMP), što bi mu omogućilo da se kandiduje za predsednika 2017. godine.

Vest koju je Sarkozi objavio na svojoj stranici na Fejsbuku okončala je višemesečne medijske spekulacije da će se 59-godišnji konzervativac vratiti u političku arenu nakon što ga je sadašnji šef države, socijalista Fransoa Oland >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potukao u predsedničkoj trci 2012. godine, prenosi Rojters.

"Ja sam kandidat za predsednika svoje političke porodice", napisao je bivši predsednik Francuske.

On je rekao da ne može da "ostane posmatrač s obzirom na situaciju u kakvoj se Francuska nalazi, na uništavanje političke debate i trajne smešne podele unutar opozicije", prenosi AFP.

"Posle dužeg razmišljanja, odlučio sam da francuskom narodu ponudim novi politički izbor", poručio je Sarkozi na popularnoj društvenoj mreži.

"Isuviše volim Francusku: isuviše me uzbudjuje javna debata i brine budućnost mojih sunarodnika da bih dopustio da oni budu prisiljeni da biraju izmedju današnje očajne situacije i mogućnosti izolacije bez izlaza", objasnio je on.

Ličnost koja izaziva duboke podele u javnom mnjenju, pri čemu je na udaru kleveta mnogih levičarskih glasača, Sarkozi je u očima svojih pristalica jedini političar koji je sposoban da razbijeni UMP desnog centra odvede do pobede 2017.

Njegov politički povratak bi, medjutim, mogao da bude ometen nizom problema sa zakonom i sudskih procesa koji mu "vise nad glavom".

Sarkozi se ponovo aktivira u trenutku kada se sadašnji predsednik Oland suočava sa problemima na svim poljima: ekonomski pokazatelji su "na pola koplja", njegova nova vlada već je na udaru kritika, a privatni život mu je obelodanjen u osvetničkoj knjizi koju je u tajnosti napisala njegova bivša partnerka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikola Sarkozi se vracha u politiku

Izvor: Akter, 19.Sep.2014

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi, koji se povukao iz političkog života 2012. godine, najavio je danas da se vraća u politiku, prenose danas francuski mediji..Mediji navode da će Sarkozi, koji je najavio povratak u kratkoj poruci na društvenoj mreži Fejsbuk, sutra biti gost na televiziji Frans...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.