SUNČANO I HLADNO Danas najviše četiri stepena, sutra sneg

Izvor: Blic, 27.Dec.2014, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUNČANO I HLADNO Danas najviše četiri stepena, sutra sneg

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i hladno sa najvišom temperaturom od jedan do četiri stepena, a najnižom od minus pet do nula stepeni. Samo će još ujutro na jugoistoku biti oblačno, uz mogućnost kratkotrajnog snega, noću se očekuje naoblačenje.

Vetar će, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda. biti slab i umeren, severozapadni, uveče i noću jugoistočni.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i hladno sa slabim i umerenim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << severozapadnim, uveče i noću jugoistočnim vetrom. Noću se očekuje  naoblačenje.

Najniža temperatura vazduha minus dva, a najviša tri stepena.

U upozorenju za područje Srbije do 3. januara najavljuju se obilne snežne  padavine.

U nedelju 28. decembra uveče, u toku noći i u ponedeljak ujutro i pre podne 29. decembra na području Srbije u većini krajeva očekuje se stvaranje snežnog  pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa.

Upozorava se da je u nedelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i u Podunavlju moguća ledena kiša.

U upozorenju je najavljeno da će od ponedeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 3. januara 2015. godine u nedelju biti oblačno vreme s kišom i snegom, a pre podne u košavskom području očekuje se jak jugoistočni i istočni vetar.

U istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća je i ledena kiša.

Od nedelje uveče do ponedeljka ujutro biće obilne snežne padavine i stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, a usled jakog vetra i nanosa.

Od ponedeljka do srede biće pretežno oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom, uglavnom slabog intenziteta, a od četvrtka hladno i uglavnom suvo vreme.

Od ponedeljka do subote biće veoma hladno vreme, ujutro se očekuje umeren i jak mraz, a danju temperatura niža od nule stepeni, odnosno očekuju se ledeni dani.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Danas sunčano i hladno, temperatura do četiri stepena

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2014

U Srbiji danas pretežno sunčano i hladno sa najvišom temperaturom od jedan do četiri stepena, a najnižom od minus pet do nula stepeni...Ujutro će na jugoistoku biti oblačno, uz mogućnost kratkotrajnog snega, a tokom noći se očekuje naoblačenje...Vetar će, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.