Pretraživanje na Guglu će uskoro doživeti ogromnu promenu

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretraživanje na Guglu će uskoro doživeti ogromnu promenu

Gugl će uskoro promeniti način na koji ovaj pretraživač preporučuje sajtove na smart telefonima i tako potpuno preokrenuti posećenost određenih prodavnica, sajtova i restorana.

Naime, od sada ako pretražujete Gugl preko mobilnog telefona, on će vam preporučiti samo one sajtove koji su prilagođeni njihovom ekranu. Oni koji se ne uklapaju u opis, to jest oni koji su preveliki za ekrane pametnih telefona biće sklonjeni sa prvih mesta.

Naravno, ova mesta na Gugl >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pretraživaču kompanijama su od izuzetnog značaja, jer im omogućavaju mnogo veću posećenost, a samim tim i novac. Ove izmene neće uticati na pretrage na desktop i laptop računarima, ali će napraviti probleme brojnim firmama koje svoje sajtove nisu prilagodili pametnim telefonima.

- Neke kompanije će biti vrlo iznenađene kada vide drastičnu promenu u broju poseta na njihovim sajtovima - rekao je Itai Sadan, direktor servisa "Duda", koji se bavi povećanjem poseta na sajtovima.

Ovo će biti možda najznačanija promena koju je kompanija Gugl ikada napravila u statistici pretraga na mobilnim telefonima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gugl uvodi novine na pametnim telefonima

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2015, 09:50

Gugl će uskoro promeniti način na koji ovaj pretraživač preporučuje sajtove na smart telefonima i tako potpuno preokrenuti posećenost određenih prodavnica, sajtova i restorana...Naime, od sada ako pretražujete Gugl preko mobilnog telefona, on će vam preporučiti samo one sajtove koji su prilagođeni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.