Premijera Varvara sutra u Domu omladine

Izvor: Blic, 03.Sep.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Varvara" sutra u Domu omladine

Debitantski film reditelja Ivana Ikića “Varvari”, dobitnik specijalne nagrade žirija na filmskom festivalu u Karlovim Varima 2014, biće premijerno prikazan u Domu omladine Beograda u četvrtak 4. septembra u 21.00 sat, najavili su organizatori.

Film je bio proglašen za najodvažnije debitantsko ostvarenje na Festivalu evropskog filma u julu na Paliću, a prikazan je i na festivalima u Motovunu, Herceg Novom i u Sarajevu.

Tinejdžerska drama o odrastanju u svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bez perspektive i mladoj generaciji koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti, izazvala je snažne reakcije publike, jer su autori uspeli da stave politiku i stereotipe o huliganima u drugi plan i da saosećaju sa likovima.

Glavne uloge u filmu poverene su naturščicima koji su odabrani nakon višemesečnih probnih snimanja i audicija u beogradskim i mladenovačkim školama, i za potrebe filma prošli dvomesečnu obuku sa rediteljem Ivanom Ikićem.

U filmu glume Željko Marković, Nenad Petrović Fleš, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović i drugi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Varvari" od sutra u Beogradu!

Izvor: Prva.rs, 03.Sep.2014

Film  je dobitnik specijalne nagrade žirija na filmskom festivalu u Karlovim Varima 2014. Bio je proglašen za najodvažnije debitantsko ostvarenje na Festivalu evropskog filma u julu na Paliću, a prikazan je i na festivalima u Motovunu, Herceg Novom i u Sarajevu.. Tinejdžerska drama o odrastanju...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.