Predsednik Meksika najavio ustavne reforme zbog policije

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Meksika najavio ustavne reforme zbog policije

Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto objavio je danas kako će predložiti ustavne reforme kojima bi se pojednostavila haotična struktura domaće policije.

Gnev protiv policije, ali i meksičke vlade, kulminirao je posle šokantne otmice 26. septembra i kasnijeg očiglednog masakra 43 studenta jednog učiteljskog koledža u državi Gerero, na jugoistoku zemlje.

Ovaj slučaj je izazvao i međunarodni revolt i izložio Meksiko pritisku da ukroti korupciju u policiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i nasilje lokalnih bandi.

Predsednik Penja Nijeto ističe kako će biti donesen i nov zakon protiv organizovanog kriminala i biti redefinisane nadležosti u oblasti kaznenog sistema.

Penja Nijeto je naložio i specijalnu bezbednosnu operaciju na nemirnom jugoistoku Meksika, kojim hara narkomafija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.