Potvrđen prvi slučaj ebole u SAD

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen prvi slučaj ebole u SAD

Teksašanin koji se vratio iz zapadne Afrike prvi je slučaj ebole dijagnostifikovane u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdili su danas nadležni iz Centra za kontrolu oboljenja (CDC), prenosi “Jahu njuz”.

Neidentifikovani pacijent primljen je juče u Teksašku prezbiterijansku bolnicu u Dalasu sa sumnjivim simptomima za koje se potvrdilo da su uzrokovani ebolom.

Zvaničnici CDC rekli su da preliminarni rezultati pokazuju da je taj čovek oboleo od ebole, od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je, prema poslednjim podacima Svetske zdravstvene organizacije, preminulo više od 3.000 ljudi u Africi.

Lekar Kristofer Perkins izjavio je da pacijent iz Teksasa nije imao simptome dok nije stigao u SAD.

-Znamo da on nije imao simptome tokom putovanja, ali su se oni ispoljili tokom nekoliko dana po dolasku kući. To smanjuje eventualnu pretnju po generalnu populaciju – rekao je Perkins.

Kako prenosi “Jahu njuz”, zvaničnici CDC će uskoro objaviti više detalja o ovom slučaju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ebola stigla u Ameriku

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 08:17

Teksašanin koji se vratio iz zapadne Afrike prvi je slučaj ebole dijagnostifikovane u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdili su juče nadležni iz Centra za kontrolu oboljenja (CDC), prenosi “Jahu njuz”...Neidentifikovani pacijent primljen je prekjuče u Teksašku prezbiterijansku bolnicu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.