Polovina internet korisnika posetila Google

Izvor: B92, 22.Jun.2011, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovina internet korisnika posetila Google

Internet ima dve milijarde korisnika širom sveta. Polovina je u maju posetila Google.

Prema podacima kompanije comScore, Google, odnosno njegovi sajtovi, prošlog meseca zabeležili su preko milijardu jedinstvenih posetilaca, i time je Google postao prvi koji je ostvario tu brojku.

Na drugom mestu nalazi se Microsoft sa oko 905 miliona jedinstvenih posetilaca, dok je Facebook treći sa 714 miliona. Yahoo, koji se nekada nalazio u prva tri, sada je na četvrtom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu sa 689 miliona posetilaca u maju.

Ipak, što se tiče vremena koje ti posetioci provode na pomenutim sajtovima, situacija je različita. Facebookovi korisnici proveli su na ovoj mreži 250 milijardi minuta tokom meseca maja, što je rast od 66,6 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je Google zabeležio rast od 13 posto, a njegovi korisnici proveli su ukupno 200 miliona minuta.

Microsoft je zabeležio pad od 13,6 posto, ali su njegovi posetioci ukupno proveli više vremena nego na Googleu - 204 milijarde minuta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Google premašio milijardu korisnika u jednom mjesecu

Izvor: Capital.ba, 22.Jun.2011

NJUJORK, Google je prvi internetski servis koji je prešao brojku od milijardu jedinstvenih posjetilaca u jednom mjesecu, pokazali su najnoviji podaci analitičke kompanije Comscore. Naime, u maju je Googleove stranice koristilo nešto više od milijardu pojedinačnih korisnika, što je 8,4 odsto više...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.