Pametni telefon kojim možete upravljati bez dodira!

Izvor: ItRešenja.com, 24.Jan.2017, 04:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pametni telefon kojim možete upravljati bez dodira!

Taman kada pomislite da u kategoriji pametnih telefona nema šta novo pametno da se smisli, te da modeli postaju međusobno sve sličniji i dosadniji, pojavi se neka nova inovativna ideja sa kojom se granice ipak mogu značajno pomeriti. U ovom trenutku takav efekat bi mogao da izazove ZTE Project CSX, poznat i pod imenomHawkeye, koji je predstavljen na sajmu CES 2017…

U pitanju je ideja koja promoviše dve nove mogućnosti koje do sada nisu bile prisutne u segmentu smartfon >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << uređaja. Naime, Project CSX donosi prednju kameru koja može da prati vaše pokrete, a pored toga telefon možete bez problema da postavite ili bolje rečeno da “zalepite” na bilo koju površinu i u bilo kom položaju.

Šta to zapravo znači, odnosno šta epohalno donosi? Pre svega prednja kamera visoke rezolucije kao što smo rekli prepoznaje vaše pokrete, odnosno može da pročita “otisak” irisa oka. Na taj način korisnik može da upravlja različitim funkcijama smartfona, pa tako možete da prolazite kroz meni, birate željene sadržaje, pokrećete aplikacije ili recimo da čitate i listate stranice samo pokretom vaših očiju, bez ikakvog dodirivanja smartfona.

Druga mogućnost koju smo pomenuli odnosi se na postavljanje smartfona na bilo koju ravnu uspravnu površinu (ili pod nagibom), tako da čvrsto stoji prkoseći sili gravitacije. To se postiže zahvaljujući specijalnom “lepljivom” materijalu koji prekriva zadnju stranu maske telefona koja se može i ukloniti kada vam ova opcija nije potrebna.

Što se ostalih karakteristika tiče, za sada su poznate samo osnovne stvari što je donekle razumljivo obzirom da se u prvi plan ističu ove inovativne mogućnosti koje smo već spomenuli. Dakle, kako se navodi telefon koji će ih posedovati, imaće 5.5 inčni Full HD ekran, kvalitetnu audio podršku, čitač otiska prsta, kapacitetnu bateriju i Android N, a podržavaće Dual SIM kao i dvostruku zadnju kameru.

Zanimljivo je da se ZTE Project CSX promoviše na Kickstarter stranama, na kojima možete i sami da učestvujete u finansiranju projekta, čime se obezbeđuje i povlašćena cena od svega  199 dolara. Ukoliko se sve bude odvijalo po planu ZTE Project CSX će se na tržištu pojaviti negde tokom jeseni  2017. godine.



Izvor: Smart-Life

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.