Ovo je najveći turban na svetu: Dug 645 metara, težak 45 kila!

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najveći turban na svetu: Dug 645 metara, težak 45 kila!

Većina drugih Sika nose turbane dužine između 5 i 7 metara, a Avtra tvrdi da je njegov turban dugačak kao 13 olimpijskih bazena.

Ovaj ogromni ukras za glavu je težak 45 kilograma, a kad se odmota, dugačak je 645 metara! Dužina ovog turbana još nije zvanično izmerena, a ako je ovaj podatak tačan, mogla bi da obori trenutni Ginisov record.

Šezdesetogodišnjak je prethodnih 16 godina postepeno dodavao materijal i sada mu je potrebno šest sati da ga namesti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Ne predstavlja mi teret, dobro se osećam kad ga nosim. Kada ga nemam na sebi, osećam se kao da deo mene nedostaje. Jedino se nekad bojim da mi ne padne – kaže vlasnik turbana.

Sa punom opremom, gospodin Man nosi i mač i narukvice koje imaju 39 kilograma. Zbog visine i težine turbana, on ne može da uđe u automobil, pa na hodočašća ide motorom.

VIDEO > Najduži turban na svetu:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najveći turban na svijetu težak 45 kilograma! (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 30.Avg.2014, 16:13

Pobožni Indijac Avtar Singh Mauni, pripadnik religije Sika će biti najvjerovatnije ponosni vlasnik najvećeg turbana na svijetu. Sveti čovijek kaže da je njegov ogromni turban kada se odmota dugačak kao 13 olimpijskih bazena! Dužina turbana još nije zvanično verifikovana, ali ona iznosi 645...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.