Obrade pesama koje su doživele veći uspeh od originala

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrade pesama koje su doživele veći uspeh od originala

Dok tesktopisci svakodnevno razbijaju glave i smišljaju nove hitove, mnogi izvođači jednostavno prepevaju pesmu nekog drugog na svoj način.

Zvezde poput  Vitni Hjuston, Kristina Angilera, Nirvana i drugi su uzeli relativno nepoznate orginale i uneli im novi život, tako stvarajući hitove. Naravno, i originali moraju da nose veliki deo zasluga, piše MTV.

Evo samo nekih od svetskih hitova za koje niste znali da su obrade:

1. Vitni Hjuston - "I Will >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Always Love You" (1992)



Vitni ima veliki broj numera od kojih se diže kosa na glavi, ali njena obrada pop-kantri singla Dolly Parton za film "Telohranitelj" je verovatno njena najbolja ikada. Muzika za taj film je prvi album u istoriji koji je prodao više od milion kopija u jednoj nedelji i takođe je postao najbolje prodavani saundtrek svih vremena, prvenstveno zahvaljujući odličnoj obradi Vitni Hjuston. Pesma se vratila na Billboard Top 10 listu 2012. godine nakon smrti pevačice.

2. Elvis Prisli - "Hound Dog" (1956)

3. Nirvana - "The Man Who Sold The World" (1994)

4. Areta Frenklin - "Respect" (1967)

5. The Beatles - "Twist And Shout" (1964)

6. Kristina Angilera - "I Turn To You" (1999)

7. The Animals - "House of the Rising Sun" (1964)

8. Bette Midler - "Wind Beneath My Wings" (1989)

Kao i u slučaju sa pesmom "Respect" Arete Frenklin, ovo je jedna od pesama u kojoj je obrada potpuno dominantna. Verzija Bete Midler je čak osvojila i dve "Grammy" nagrade 1990. godine - za album godine i pesmu godine. Original je izveo Rodžer Vitaker 1982. godine.

9. Džoan Džet - "I Love Rock 'n' Roll" (1982)

Hit pesma ima nekoliko verzija koje su vrlo poznate. Verovatno najpoznatija je ona iz 1982. godine pevacice Džoan Džet. Takođe je Britni Spirs prepevala 2002. godine za svoj film "Crossroads". Original je napisala 1975. grupa "Arrows".

10.  Lou Bega - "Mambo no.5" (1999)

Popularnu džajv i mambo pesmu je popularizovao Lou Bega 1999. godine sa svojim debi albumom, ali ona je verovali ili ne stara vise od 60 godina kada ju je prvi put izveo 1949. Kubanac Dámaso Pérez Prado.

11. Šinejd O'Konor  - "Nothing Compares 2U" (1990)

Ovu pesmu je prvo objavio niko drugi do Prince za jedan od svojih projekata sa strane pod nazivom "The Family". Nije postala popularna sve dok je irska pevačica nije obradila i dala joj potpuno novi život.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obrade pesama koje su doživele veći uspeh od originala (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2014

Dok tesktopisci svakodnevno razbijaju glave i smišljaju nove hitove, mnogi izvođači jednostavno prepevaju pesmu nekog drugog na svoj način...Zvezde poput  Vitni Hjuston, Kristina Angilera, Nirvana i drugi su uzeli relativno nepoznate orginale i uneli im novi život, tako stvarajući hitove. Naravno,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.