Obnova romskog naselja u Brusu

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova romskog naselja u Brusu

U Brusu je danas potpisan sporazum o obnovi romskog naselja Novo selište, koji predviđa renoviranje 28 objekata, otkup zemljišta za sedam kuća i kompletiranje infrastrukture u tom naselju.

Kako se navodi u saopštenju Fondacije za otvoreno društvo - Srbija, Romski resursni centar EHO-a, opština Brus, Lokalna kuća razvoja i Fondacija zajedno ulažu više od 12 miliona dinara, ali i saradjuju pri otkupu zemljišta, izradi dokumentacije, izdavanju dozvola, naknadi za legalizaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << logističkoj podršci... čime se vrednost projekta uvećava na preko 17 miliona dinara.

Sporazum su potpisale Fondacija za otvoreno društvo Srbija, opština Brus, međunarodna Ekumenska humanitarna organizacija EHO, Lokalna kuća razvoja - Brus i Udruženje Roma - Brus.

Opština Brus se ovim angažuje na rešavanju problema romske manjine, radeći s njenim pripadnicima po participativnom modelu, i pokušavajući da uključi i druge partnere, posebno javna preduzeća čiji je osnivač.

Sporazum obavezuje opštinu Brus na realizaciju projekta bez obzira na promene nosilaca lokalne vlasti, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.