OTKRIVAMO Ovu mapu je  Vučić pokazao  Merkelovoj

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO Ovu mapu je Vučić pokazao Merkelovoj

Naš premijer je nemačkoj kancelarki pokazao mapu sa idejama za regionalne infrastrukturne projekte.

Na mapi je predstavljen plan rekonstrukcije železničke pruge Beograd-Sarajevo, izgradnja autoputa Niš-Priština i rekonstrukcija putnog i pružnog koridora Srbija - Crna Gora - Albanija.

Pomenuti projekti umnogome bi ubrzali kretanje i robe i ljudi u regionu. Primera radi, rekonstrukcijom pruge Beograd-Podgorica-Bar, iz glavnog grada Srbije bi se do Jadrana stizalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za oko osam sati.

Trenutno se putuje i po 17 sati jer je pruga uništena u poplavama. Put Niš-Priština bio bi od velike važnosti i za Srbe i za Albance a premijer je naglasio i želju da se formira viši stepen trgovine robom i da se ide ka carinskoj uniji u regionu CEFTA.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić predstavio mapu projekata Merkelovoj

Izvor: RTS, 30.Avg.2014

Premijer Aleksandar Vučić predstavio je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel u četvrtak mapu sa idejama za regionalne infrastrukturne projekte. Mapa sadrži plan železničke pruge Beograd-Sarajevo, izgradnje auto-puta Niš-Priština i rekonstrukcije putnog i pružnog koridora Srbija-Crna Gora-Albanija...Ovi projekti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.