OD SADA SE MOŽETE OPUSTITI: Stigao sasvim nov način za PUNJENJE TELEFONA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD SADA SE MOŽETE OPUSTITI: Stigao sasvim nov način za PUNJENJE TELEFONA

Ovo se čekalo...

Ostati "bez baterije" jedan je od najvećih strahova modernog doba. Kud god krenuli, većina nas pazi da im je mobilni napunjen, a neretko sa sobom nosimo i punjače. Svemu tome uskoro bi mogao doći kraj, rekli bi, jedna briga manje.

Američki Apple, naime, istražuje mogućnosti bežičnog punjenja telefona i ostalih uređaja preko Wi-Fi-ja, mobilne mreže pa čak i signala sa satelita, piše Daily Mail.

Tehnologija podrazumeva korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << elektromagnetskih talasa na visokim frekvencijama koji se do uređaja usmeravaju preko posebnih antena. Energiju potrebnu za punjenje proizvodi bazna stanica koja "uspostavlja kontakt" s uređajima.

- Ideja bežičnog punjenja je jedan od naših prioriteta i nije novost. Prva istraživanja obećavaju, ali potrebna su dodatna istraživanja, kažu u Apple-u.

S obzirom da u poslednje vreme svi premium smartfoni nalikuju jedan drugome, priča se da bi upravo punjenje preko bežičnih mreža mogla biti jedna od revolucionarnih funkcija novog iPhone-a koji stiže u septebru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.