Novi HP server blade

Izvor: ITsvet.com, 31.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi HP server blade

Kompanija Hewlett-Packard je predstavila dupli CPU server blade za sve one centre podataka koji nemaju dovoljno prostora. HP je na tržištu predstavio novi ProLiant BL2x220c G5 kao prvi blade sa dva nezavisna servera kombinovana u pojedinačno blade okruženje. Ovaj proizvod namenjen je za rad sa velikim operacijama koje zahtevaju masivnu računarsku snagu ali imaju ograničen prostor. Server blade koristi dva Intel Xeon quad core čipa serije 2400 ili dva Intel Xeon Dual Core serije 5200. Što se tiče potrošnje HP navodi da blade server ima 60% bolje performanse po vatu snage nego Dell PowerEdge M600 serveri.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IBM nudi centralni racunar z9

Izvor: 1o1.com, 01.Jun.2008, 03:57

Kompanija IBM predstavila je ove nedelje Web stranicu i novi bezednosni softver, koji treba da pospeše napore kompanije u borbi sa kompanijama Hewlett-Pacakard i Sun Microsystems na tržištu malih i srednjih preduzeca. Na adresi http://www.ibm.com/systems/destinationz korisnici mogu da razmenjuju...

Nastavak na 1o1.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.