Novak poklonio reket Li Kećijangu

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak poklonio reket Li Kećijangu

Premijer Kine Li Kećijang od sinoć je počasni građanin Beograda.

Tu prestižnu titulu dodelio mu je gradonačelnik Siniša Mali istakavši da povelja potvrđuje dobre odnose dve zemlje i dva naroda.

- Beograd želi da vam ukaže čast što ste se i lično angažovali na promociji Beograda i Srbije. Zahvaljujući vama, samit koji je održan učinio je da Beograd bude ekonomski i politički centar ovog dela sveta - rekao je Mali.

Li Kećijang je zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na priznanju i kazao da će sada morati da nauči bar jednu rečenicu na srpskom jeziku.

- U Srbiji sam primljen prijateljski, a takav je vaš odnos uopšte prema kineskom narodu, što je za nas velika čast - rekao je Li, koji je s Vučićem juče obišao i Kalemegdan, gde je kupio nekoliko suvenira od žene koja drži tezgu.

Premijer Vučić je rekao da poslednjih nekoliko dana za njega predstavljaju ne samo političko nego i lično iskustvo.

- Očekujem da će ova nedelja biti ispisana u istoriji kao prekretnica - rekao je Vučić.

Li Kećijangu je juče od Novaka Đokovića dobio reket na kom piše „dobro došli u Srbiju“, koji mu je predao Novakov stric Goran. Kećijang je razgovarao i s Ljubišom Tumbakovićem, a od profesora Predraga Simića dobio je knjigu o istoriji Kine na ćirilici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.