Nemačka: Balkanske zemlje proglašene bezbednim državama porekla

Izvor: Blic, 06.Nov.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Balkanske zemlje proglašene "bezbednim državama" porekla

U Nemačkoj je danas stupio na snagu osporavani zakon kojim je više zemalja zapadnog Balkana proglašeno "bezbednim državama", čime se olakšava proterivanje azilanata u te zemlje.

Zahtevi za dobijanje azila od građana iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije, koji gotovo nemaju nikakve šanse da dobiju status azilanta, mogu ubuduće biti brže rešavani, prenosi bečki dnevnik "Standard".

"Ukoliko želimo da našu humanitarnu odgovornost trajno ispunjavamo moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istovremeno da se pobrinemo da onima kojima nije potrebna zaštita ukinemo što brže moguće boravak u Nemačkoj", poručio je s tim u vezi ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezier.

Bundesrat, dom pokrajina, je u septembru, posle dugih pregovora odobrio sporni zakon nemačke vlade, kojim je više zemalja Balkana uvršteno u "bezbedne zemlje" porekla.

Inače i do sada je samo mali broj građana iz ovih država dobijao status azilanta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Balkanske zemlje sigurne države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2014

U Nemačkoj je danas stupio na snagu osporavani zakon kojim je više zemalja zapadnog Balkana proglašeno "bezbednim državama“, čime se olakšava proterivanje azilanata u te zemlje...Zahtevi za dobijanje azila od građana iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije, koji gotovo nemaju nikakve šanse...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.