Neko truje životinje po Novom Sadu

Izvor: Blic, 25.Okt.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neko truje životinje po Novom Sadu

Dva mrtva psa koja su otrovana pronađena su sinoć u ulici Antona Urbana u Novom Sadu, a tokom petka prepodne još jedna mrtva mačka i dve mrtve ptice.

Sumnja se da je ovde došlo do obračuna komšija koji vole i koji ne vole pse, prenosi 021.rs.

Rukovodilac prihvatilišta JKP "Zoohigijena" Đorđe Plavšić kaže da su ubijeni psi lutalice.

- U Antona Urbana kod brojeva 6-8 pronašli smo dva mrtva psa koji su upućeni na obdukciju i toksikološku analizu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bili su prisutni i komunalna policija i policija koja će dalje sprovoditi istragu. Sumnja se da je ovde došlo do obračuna komšija koji vole i koji ne vole pse - kaže Plavšić.

On navodi da su ubijeni psi lutalice koji su bili u prihvatilištu i koji su vraćeni na ulicu nakon programa, jer je ocenjeno da nisu agresivni.

Ekipe "Ciklonizacije" su u Antona Urbana nakon prijave o trovanju pasa, pretragom terena u petak prepodne pronašle još jednu mrtvu mačku i dve mrtve ptice.

Kako je 021.rs potvrđeno u ovom preduzeću, njihove ekipe su uklonile tokom prepodneva sumnjive materije za koje se pretpostavlja da su otrovi postavljeni na zelenim površinama u ulici Antona Urbana ispred brojeva 6 i 8. Urađena je i detoksikacija ovog terena.

Portparol "Ciklonizacije" Dario Aćimović kaže da će sve sumnjive materijale koje su pronašli na ovom terenu poslati na analizu na Vojno medicinsku akademiju u Beogradu.

- Apelujemo na građane da se ne igraju sa otrovima, jer osim što čine krivično delo, što muče i ubijaju životinje, u ozbiljnu opasnost dovode i zdravlje i živote ljudi, a posebno dece jer su upravo ona ta koja provode vreme u igri na zelenim površinama. Apelujemo i na sve građane koji primete ovako nešto da ne okreću glavu, već da što pre alarmiraju komunalnu policiju ili komunalnu inspekciju koje će dalje koordinirati rad gradskih službi i na taj način preduprediti da dođe do ozbiljnih posledica - naveo je Aćimović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.