Ministarstvo: Turska i Srbija i dalje imaju snažne odnose

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Turska i Srbija i dalje imaju snažne odnose

Turska i Srbija i dalje će imati snažne bilateralne odnose, uprkos nedavnom ubistvu srpskog navijača u Istanbulu, izjavio je danas portparol turskog Ministarstva inostranih poslova Tanžu Bilgič.

On je na konferenciji za novinare u Ankari rekao da "odnosi Srbije i Turske počivaju na snažnim osnovama" i da ih "ne mogu ugroziti ovakvi događaji".

Pošto je na srpskom jeziku uputio saučešće porodici ubijenog navijača Marka Ivkovića, Bilgič je dodao: "Nadamo se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se ovakvi događaji neće ponoviti".

On je pozvao sportske navijače da budu razumni i mirni, preneli su turski mediji.

Po navodima medija, turska policija danas je privela još dva osumnjičena za umešanost u ubistvo Ivkovića. Policija je u utorak, 25. novembra, privela pet osoba.

Marko Ivković (25) uboden je nožem u grudi 21. novembra u Istanbulu ispred sportske arene Abdi Ipekči, uoči košarkaške utakmice između beogradske Crvene Zvezde i Galatasaraja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.