Kirbi: Ako mere zažive, biće dobro

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Ako mere zažive, biće dobro

Američki ambasador Majkl Kirbi pohvalio je tešku i hrabru odluku premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije:

- Posvećenost premijera Vučića promenama, uz istovremeno očuvanje socijalne jednakosti, pokazuje da ekonomske reforme mogu i treba da uzmu u obzir ranjive slojeve stanovništva. Najavljene mere, ukoliko budu sprovedene, otvoriće vrata ka održivom privrednom rastu.

Amcham: Štednja neophodna

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smatra da su mere štednje neophodne.

- Ohrabruje izjava premijera da je Srbiji potreban jak privatni sektor, kao i najava da se neće pribeći povećanju nameta, s obzirom na to da je privatni sektor već izgubio 400.000 radnih mesta u prethodnom periodu - rekla je Maja Piščević, izvršna direktorka.

Kurc: Podrška reformama

Austrija u potpunosti podržava premijera Vučića u sprovođenju sveobuhvatnih reformi, istakao je danas ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc:

- Novim ambicioznim paketom premijer Vučić je jasno pokazao da ozbiljno misli da sprovodi reforme.

Imlek: Teško, a biće i teže

Teške mere bez kojih nema povećanja BDP i zaposlenosti tek predstoje, uveren je generalni direktor „Imleka“ Slobodan Petrović, reagujući na očekivane i balansirane, ali nedovoljne mere:

- Buduće mere treba da obezbede i realan devizni kurs, optimalnu inflaciju i zaštitu domaće proizvodnje.

Fratini: Boljitak za godinu-dve

Predsednik italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Franko Fratini kao najdelotvornije mere ocenio je borbu protiv sive ekonomije i političkog zapošljavanja u javnoj upravi:

- Smanjenje penzija i plata pokazalo se na iskustvima Grčke, Portugalije i Španije, koje su bile u goroj situaciji od Srbije kao uspešna mera.

Menadžeri: Nedovoljne mere

Mere su neophodne, ali nisu dovoljne, izjavio je predsednik Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović:

- Kada bi se ukinula sva izmišljena radna mesta koja su stvorena u poslednjih pet ili 20 godina, smanjio bi se broj ljudi koji rade nepotrebno u javnom sektoru za 20 do 30 odsto, što bi donelo uštedu od 300 do 500 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.