Kašnjenja otplata povećana pet puta

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kašnjenja otplata povećana pet puta

Građani sve više imaju problema u otplati rata, a najviše se kasni kod vraćanja potrošačkih i keš zajmova.

I dok opada tražnja za kreditima, polako ali sigurno rastu kašnjenja. U avgustu su bila pet puta veća nego prethodnih meseci, pa sada svaki šesnaesti dužnik kasni u otplati kredita. Kako nam je potvrđeno u bankama, najveća kašnjenja su za potrošačke i gotovinske kredite, dok se najmanje kasni kod stambenih. Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukazuje da rast broja onih koji kasne ukazuje da građanima pada standard.

Važno je da klijenti na vreme signaliziraju banci probleme u otplati, kako bi im visina mesečne obaveze bila prilagođena mogućnostima. Moguće je dobiti reprogram duga, produženje roka otplate, period mirovanja kredita.

- Kada se klijenti suoče s problemima u otplati, radimo restrukturiranje kredita ako za to postoje objektivni razlozi, kao što je gubitak posla. Izlazimo u susret produženjem roka, uvođenjem grejs perioda u kojem klijent plaća samo kamatu, a glavnica miruje - kaže za „Blic“ Vladan Vilotijević, direktor Razvoja u sektoru za stanovništvo Eurobank.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pet puta veća kašnjenja otplata kredita

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2014, 10:22

Građani sve više imaju problema u otplati rata, a najviše se kasni kod vraćanja potrošačkih i keš zajmova...I dok opada tražnja za kreditima, polako ali sigurno rastu kašnjenja. U avgustu su bila pet puta veća nego prethodnih meseci, pa sada svaki šesnaesti dužnik kasni u otplati kredita...Kako...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.