Kako da napravite skype nalog?

Izvor: Kako da?, 02.Apr.2009, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da napravite skype nalog?

Jedan od poznatijih programa za komunikaciju preko Interneta je Skype. Služi prvenstveno za dopisivanje, ali je popularan i po tome što ima mogućnost za prenos video i audio zapisa uživo. Dakle, ukoliko imate veb kamericu i mikrofon, kao i osoba sa kojom želite komunicirati, možete se gledati i čuti preko skajpa. Sama upotreba je veoma jednostavna, i ja ću je objasniti korak po korak od početka, dakle, preuzimanja i registracije.

Na početku, učitajte adresu zvaničnog sajta Skype http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/, zatim kliknite na plavo dugme "Download" i snimite instalacioni program negde na vašem računaru (veličina oko 22 mb). Nakon završetka snimanja, pokrenite preuzeti program i pratite dalja uputstva za instalaciju (odabir jezika je jedino potreban).  Nakon što ste završili instalaciju, skype će se pokrenuti sam i pitati vas za korisničko ime i loznku. Naravno, ukoliko do sada niste koristili ovaj program, nemate napravljen nalog, te ćete stoga kliknuti na vezu "Don't have a Skype Name?". Otvoriće vam se formular u koji treba da unesete vaše puno ime, korisničko ime, i 2 puta lozinku, kao i na kraju da prihvatate njihove uslove korišćenja. Nakon završetka prvog koraka registracije kliknete na "next", i dobijate drugi formular koji vas pita za adresu vaše elektronske pošte (ukoliko je nemate, pročitajte ovde kako je napraviti). Ovo je jedino obavezno polje u ovom delu formulara, i ostala polja možete preskočiti, tj. ne popunjavati ih. Nakon toga kliknite na dugme "Sign in" i proces pravljenja naloga je započet. Može biti prekinut ukoliko je pronađena neka greška u prethodnim formularima ili uspešan ukoliko je sve u redu. Najčešća greška je da ste odabrali prekratko ili zauzeto korisničko ime. Stoga, morate se vratiti i/ili izabrati drugo/duže ime i nastaviti dalje.

Ukoliko je sve uspešno, dobićete pozdravnu poruku sa skajpa na kome su kraća uputstva i poruke dobrodošlice. Ovo možete ugasiti. U pozadini se pokreno i sam program Skype.

Kako biste počeli da se dopisujete, morate znati korisničko ime ili neke podatke osobe sa kojom želite da se dopisujete. Jednostavno idite na dugme "New -> New Contact", unesite podatke osobe, i idite na "Find". Kada je pronadjete, možete je dodati u svoj spisak prijatelja, poslati joj poruku ili je pozvati. Telefoniranje sa osobama preko skajpa je potpuno besplatno.

Skajp nudi i mogućnost poziva običnih ili mobilnih telefona ali za to vam je potreban skajp kredit koji se plaća. Kupovinu možete izvršiti na 3 moguća načina preko njihovog sajta na adresi https://secure.skype.com/buy/payment/method/change ili pratiti uputstvo za uplatu preko računa u banci u Srbiji na adresi http://skajp.net/.

Jednostavno, zar ne ?





Nastavak na Kako da?...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kako da?. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kako da?. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.