INDUSTRIJA 4.0 – NOVA ERA PROIZVODNJE

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 07.Jun.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INDUSTRIJA 4.0 – NOVA ERA PROIZVODNJE

Konferencija „Siemens – Partner za održivu tranziciju ka Industriji 4.0“ održana je sa ciljem ukazivanja na ključne izazove koje donosi „Četvrta industrijska revolucija“ i načine na koje proces digitalizacije utiče na poslovanje u savremenom svetu. Događaj je organizovala kompanija Siemens Srbija, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) i Nemačko-srpskom privrednom komorom (AHK).
Prilikom uvodog obraćanja, Ksenija Karić, direktorka divizija Digitalna fabrika i Procesne industrije i pogoni u kompaniji Siemens Srbija, istakla je da ova komanija predstavlja pionira u primeni inovativnih rešenja koja će nas uvesti u novu eru proizvodnje. „Digitalizacija menja način na koji se kompanije danas razvijaju i proizvode, povećava produktivnost i time unapređuje konkurentnost kompanija na globalnom tržištu“, naglasila je ovom prilikom.

Zbog čega je termin Industrija 4.0 značajan i za domaću privredu i tržište govorili su Martin Knap (Martin Knapp), izvršni direktor Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore i Mihailo Vesović, rukovodilac Centra za inovacije Privredne komore Srbije. Predstavnici privrednih komora naglasili su da je ova revolucija globalnog karaktera, kao i da se neće odraziti samo na velike internacionalne kompanije, već na sve aktere u lancu proizvodnje, što je naročito značajno za mala i srednja preduzeća u Srbiji.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.