Hteo svadbu za Mitrovdan, a zločinac ga ubi zbog udesa

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hteo svadbu za Mitrovdan, a zločinac ga ubi zbog udesa

Srđan Aleksić (44) hicem iz pištolja pogodio je u srce Ljubišu Nikolića (53), iznerviran što je ovaj naleteo vozilom na njegov automobil.

Lakši udes s manjom materijalnom štetom na putu Vladičin Han - Vranje pretvorio se u tragediju juče u 11.15. Posle tog zločina u selu Suvi Dol kod Vranja, ubica je zanemeo od šoka.

- Nikolić je vozio „reno klio“ francuske registracije i otpozadi je udario „fijat uno“ kojim je upravljao Aleksić, uz koga su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << supruga i deca. Vozači su se odmah posvađali. Aleksić se u jednom momentu vratio do svog vozila, uzeo pištolj iz pregrade, prišao Nikoliću i pucao. Pogodio ga je u srce - kaže izvor „Blica“.

Nikolić je na mestu ostao mrtav. Ubičini žena i deca su počeli da vrište. On je bacio pištolj, za koji ima dozvolu, i ostao skamenjen na ulici.

U domu Ljubiše Nikolića, u selu Oraovice kod Grdelice - muk. Uz majku Živanu (83) su ćerke Savka Stevanović i Slobodanka Stojković. Niko im zvanično nije rekao da je Ljubiša ubijen.

- Brat je posle decenije ubeđivanja obećao da će se konačno oženiti za Mitrovdan, na krsnu slavu. Umesto svadbe, sada ćemo spremati sahranu - jecala je Ljubišina sestra Savka.

Ljubiša se pre nekoliko godina vratio iz Francuske i za 350.000 evra kupio propalu tekstilnu fabriku ITP. Uneo je nove mašine i sa 20 radnika proizvodio zastavice za Fudbalski klub Bajern, ali i drugu sportsku opremu.

- Joj, brate! Živeo si za Srbiju, zbog Srbije si ostao bez porodice, a stradao si od ruke Srbina. Taj ko te je ubio je zločinac, bolesni um - jecale su sestre od bola.

Sestrama je Ljubiša bio ponos i dika. Završio je Pravni fakultet u Nišu, a posao je pronašao u Francuskoj.

- U Francuskoj je otvorio građevinsku firmu. Radio je od pet do 24 sata. Štedeo je da se vrati u Srbiju. Nije imao vremena ni da se oženi. Namerno je kupio ITP u Oraovici jer je u toj fabrici radio naš otac, a i ja sam tamo radila. Mamile su ga uspomene. A mogao je od svog novca lepo da živi bilo gde - priča sestra Savka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.