HP predstavio nove Pro Slate tablete sa Duet Pen multifunkcionalnim olovkama

Izvor: ItRešenja.com, 25.Jan.2015, 04:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HP predstavio nove Pro Slate tablete sa Duet Pen multifunkcionalnim olovkama

Kompanija HP je predstavila dva nova tableta iz svoje Pro Slate serije uređaja koji su prvenstveno namenjeni poslovnim korisnicima. U pitanju su 12.3-inčni HP Pro Slate 12, te HP Pro Slate 8 opremljen ekranom dijagonale 7.9-inča, a kao najznačajnija stavka koja izdvaja ove modele jeste HP-ova multifunkcionalna olovka Duet Pen, koja u jednom uređaju kombinuje funkcionalnosti kakvu ima obična hemijska olovka i stylus olovke za pisanje po ekranu…

Naime, ova inovativna olovka omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << korisniku da ono što napiše na papiru bude istovremeno preneto i na ekran tableta i odmah se može koristiti u digitalnom obliku. Ovo je rezultat Qualcommove tehnologije koja koristi 4 mikrofona i ultrazvučne emitere smeštene u Duet Pen olovci, koji prenose signal direktno na tablet.

Što se samih uređaja tiče, veći model HP Pro Slate 12 na svom 12,3-inčnom ekranu donosi prikaz slike u rezoluciji od 1600 x 1200 piksela (163 ppi), a nije teško zaključiti da se radi o rešenju sa razmerom stranica u odnosu 4:3. HP je implementirao i Gorilla Glass 4 zaštitu, kako bi ekran bio što bolje sačuvan od grebanja i oštećenja.

Unutar uređaja se nalazi Qualcomm Snapdragon 800 čip, 2 GB radne memorije i 16 GB slobodnog prostora za skladištenje podataka koji se može proširiti microSD karticama. Na zadnjoj strani je smeštena 8-megapikselna kamera, dok se napred nalaze 2-megapikselna kamera i dva stereo zvučnika sa DTS podrškom.

Drugi model, HP Pro Slate 8 donosi 7,9-inčni ekran sa još većom rezolucijom slike od 2048×1536 tačaka, što odgovara rezoluciji iPad Mini tableta. Ostale specifikacije su u potpunosti identičnekao kod većeg modela, računajući I mogućnost upotrebe Duet Pen olovke.

Novi HP Pro Slate modeli dolaze sa Android 4.4 KitKat operativnim sistemom, a prisutno je i nekoliko preinstaliranih HP aplikacija. Ukoliko želite da nabavite neki od ova dva tableta potrebno je da izdvojite 449 dolara za manji Pro Slate 8, odnosno 569 dolara za veći Pro Slate 12.

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.