Grupa 484 dostavila humanitarnu pomoć Obrenovcu

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa 484 dostavila humanitarnu pomoć Obrenovcu

Obrenovčani nisu zaboravljeni, a direktna humanitarna pomoć ne prestaje da stiže. U prethodna tri dana 120 poljoprivrednih domaćinstava iz okoline Obrenovca dobila su seme i đubrivo dovoljnu za hektar obradive površine.

Time je završena akcija nevladine organizacije Grupa 484 koja je, uz saradnju HC Rom Obrenovac, delila direktnu humanitarnu pomoć tokom oktobra.

Podeljeno je 2.200 paketa sa sredstvima i alatom za čišćenje i dezinfekciju domaćinstava, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ličnu zaštitnu. A kao pomoć poljoprivrednicima podeljeno je 250 kg semena ozime pšenice, 250 kg veštačkog đubriva i pola litra fungicida po domaćinstvu.

Akcijom su bili obuhvaćena sela Veliko polje, Ušće, Stubline, Grabovac, Krtinska, Zvečka, Piroman, Urovci, Skela.

Pomoć je prikupljena zahvaljujući Vladi Hong Konga, OXFAM Italija, Fondaciji Stavros Niarkos i Jersey Overseas Aid Commission.

U okviru programa direktne pomoći, od maja do danas, Grupa 484 je obezbedila sredstva i sprovela niz akcija humanitarne pomoći: urgentno je nabavljena i distribuirana oprema za hitne intervencije (za evakuaciju ljudi iz poplavljenih područja), i donirana MUP-u Srbije. Ta akcija je bila podržana od strane Save the Children Intenational.

Organizovana je nabavka, i u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, podeljeno je 53 kreveta za socijalno ugrožene, izbeglice i raseljeničke porodice, (među kojima su i romske) porodice ugrožene poplavama, u opštinama Lazarevac, Svilajnac i UB. Ovu akciju je podržala i UNICREDIT fondacija.

Holandski savet za izbeglice, podržao je nabavku tri mašine za izvlačenje vode iz vlažnih prostorija, koje su donirane Opštini Svilajnac, a takođe i nabavku i distribuciju 20 ležajeva doniranih najugroženijim građanima koji žive u MZ Gradilište u Loznici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.