Finski naučnici pronašli pretraživač bolji od Googlea

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finski naučnici pronašli pretraživač bolji od Googlea

Naučnici iz Finske tvrde da su izmislili internet pretraživač koji će prevazići sve aktuelne i omogućiti korisnicima mnogo efikasnije surfovanje.

SciNet, razvijen od strane naučnika u Helsinkiju, dizajniran je za kompleksne upite poput onih kada korisnici nisu sigurni kako da postave svoje pitanje pretraživaču.

Trenutno se ovaj pretraživač može koristiti u pretrazi za naučne radove, ali su naučnici odlučili da komercijalizuju ovu tehnologiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Pretraživač radi na principu vizualizovanja ključnih reči i prikazujući korisniku "radar" sa temama koje su povezane sa traženom temom. Ujedno nudi alternativne upite  kojih se korisnik možda nije setio.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.