Najlegendarnije ex-YU reklame (VIDEO)

Izvor: S media, 09.Okt.2011, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlegendarnije ex-YU reklame (VIDEO)

Reklame iz ex-YU, koje marljivo skuplja stranica na Fejsbuku Reklamomanija, tek danas dobijaju svoju pravu marketinšku snagu: niko normalan ne može ostati ravnodušan i ne nasmejati se njihovoj naivnosti, bizarnosti, komediji. Uverite se sami.

Pogledajte najluđe reklama koje nam je servirala bivša Jugoslavija.

Kolinska krompiri

Kao prava farmerska nacija, Slovenci se nisu libili da prodaju krompire preko tv-a. U reklami za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koju nismo sigurni da li je uvod u treš horor ili seoski pornić, gledamo dvojicu tipova kako guraju tačke i pevaju ode krompiru Kolinska. Usput saznajemo kako je i bogomdan za pire.

Tipi topi

Pre nego što su nas u devedesetima zasule američke reklame o magičnim krpama koje su bile toliko moćne da su brisale valjda i mrlje sa savesti, Juga je imala krpu kojoj se naprosto nije moglo odoleti.

Čarape udarnik

Mladi Robert Prosinečki jednom je davno zamantao fantaziju ex-Juge ničim manje do belim udarnik čarapama.

Vožd

Imala je Juga i miris nad mirisima. Zvao se Vožd. No, osim što je totalno gazio sve muške parfeme izvan Leskovca, Vožd je, čini se i svetlio u mraku.

Radenska

Zašto se raspala Juga? Sada znamo, ekipa nije pila dovoljno Radenske. Reklama nam pokazuje kako se ta mineralna voda trošila od Vardara do Triglava. Cugali su je i Janez u planinama, i Stipe u Dalmaciji, i Mile u Šumadiji, i tako po republičkom redu.

Grudnjak

Nadu u svladavanje gravitacije mladim i starim ženama dao je zemunski grudnjak u kojem se žena mogla ponovno komotno i bez straha sudariti s tipom na ulici, a da sve vitalne izrasline ostanu stamene i pod kontrolom.

Stojadin

Zastava 101 bio je auto u koji se mogao natrpati sav subotnji prtljag, potrpati unutra svu širu rodbinu i još bi ostalo ful mesta. No malo ko zna da je Stojadin vozio i bez vozača, po usamljenim plažama, zapljusnut nežnim šumom talasa...

Slatka tajna

Da li simpatično ili žalosno, ali glumac Mladen Crnobrnja ostavio je dublji trag u opštoj kulturi kao lik iz Kraševih reklama nego kao umetnik na daskama. Uz seriju skečeva za Bronhi, odradio je i njih par za bombone Slatka tajna.

Pepermint

Nije da smo tek u 21. veku otkrili sve socijalne blagodati peperminta. Evo, u osamdesetima su ga među zubima gnječili kako brkati biznismeni tako i devojke s trajnama.

(tportal)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Deset najlegendarnijih ex-YU reklama

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2011

Recite što haćete, ali nije baš sve bilo tako crno ili crveno u nekadašnjoj Jugi. Bilo je tu i belih čarapa, prozirnih bikinija, žutih krpa, šarenih bombona, pa sve do krompira Kolinska koje su pokušavali da nam prodaju uz morbidan smeh. Reklame iz ex-YU, koje marljivo skuplja jedna stranica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.