EKSPLOZIVNA ZBIRKA Zagrepčanka predala policiji ceo arsenal bombi, oružja i eksploziva

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPLOZIVNA ZBIRKA Zagrepčanka predala policiji ceo arsenal bombi, oružja i eksploziva

Jedna Zagrepčanka koja je posedovala oružje, municiju i eksplozivna sredstva za pravu "malu vojsku" dobrovoljno je danas predala policiji svoj arsenal, tako da zbog držanja ilegalnog oružja neće snositi odgovornost.

U njenoj eksplozivnoj zbirci, kako prenosi agencija Hina, našle su se čak 52 ručne bombe, devet ručnih kumulativnih bombi, 16 ručnih dimnih i CS bombi, 10 mina, više kolutova sporogorećeg štapina i elektrodetonatorskih kapisli.

Arsenal je, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sadržao i nekoliko stotina komada trotilskih metaka, tri ručna bacača, pet pištolja, osam pušaka, puškomitraljez, četiri prigušivača, delove pušaka i oko 9.000 komada municije.

Hrvatska policija podseća da svi koji prijave oružje neće prekršajno, ni krivično odgovarati i poziva sve koji dobrovoljno žele da predaju ilegalna ubojita sredstva da to učione bez straha od sankcija, uz garanciju anonimnosti.

Međutim, policija moli građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske stanice kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i povreda, već će po oružje nakon poziva doći policajci u civilu s vozilom bez policijskih oznaka.

Dobrovoljna predaja oružja vremenski je neograničena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Arsenal oružja kod Zagrebčanke

Izvor: RTS, 26.Nov.2014

Zagrepčanka koja je posedovala oružje, municiju i eksplozivna sredstva za pravu "malu vojsku" dobrovoljno je predala policiji svoj arsenal, tako da zbog držanja ilegalnog oružja neće snositi odgovornost...U eksplozivnoj zbirci, prenosi agencija Hina, našle su se čak 52 ručne bombe, devet ručnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.