Čumetovu bolnicu ruše za mesec dana

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čumetovu bolnicu ruše za mesec dana

Čumetova bespravno podignuta zgrada od 4.300 kvadrata mogla bi u narednih 30 dana da bude sravnjena sa zemljom.

Ljubiša Buha bi žalbom na prošlonedeljno rešenje Gradskog sekretara kojim mu je odbijen zahtev za legalizaciju mogao da odloži rušenje, ali samo za neko vreme.

Zahtev koji je bivša žena Ljubiše Buhe Čumeta, Ljiljana Buha, kao vlasnik više od 1.000 kvadrata na pet puta većoj parceli, podnela još 1999. godine, odbijen je na osnovu člana 3 Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o legalizaciji objekata, jer je objekat delom “izgrađen na površinama javne namene”.

Čumetov zahtev za legalizaciju trospratnice u Surčinu, čija je bespravna izgradnja počela još 1990. godine, a da pritom nikad nije bila predmet interesovanja nadležnih inspekcija, u Gradskom sekretarijatu za legalizaciju čamila je gotovo pet godina.

- Investitor se nije interesovao za njen status, a kako mi imamo više od 240.000 predmeta, ovaj je bio u statusu mirovanja - objašnjava gradski sekretar za legalizaciju Nemanja Stajić, ističući da se on na ovoj poziciji nalazi tek tri meseca.

Pune 24 godine Čume je gradio velelepnu trospratnicu, bez ijednog papira, a da inspekcija nijednom nisu obišle gradilište. Republička građevinska inspekcija tek je 20. avgusta 2014. posle pisanja „Blica“ izašla na teren i utvrdila brojne nepravilnosti.

Žalbe i upravni spor

Ministarstvo građevinarstva imaće rok od 60 dana da odgovori na eventualnu Čumetovu žalbu na rešenje o odbijanju legalizacije. Ako bi i ta odluka bila nepovoljna po njega, on bi imao pravo da povede upravni spor do čijeg okončanja njegovu trospratnicu u Surčinu niko ne bi smeo ni da takne. Podsetimo, pune 24 godine Čume je zidao ovu zgradu a da ni opštinska ni gradska inspekcija nijednom nisu obišle gradilište. To su učinili tek posle pisanja „Blica“ koje je zainteresovalo i ministarku Zoranu Mihajlović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.